VATRENI OBLAK

VIDEO: OVO SIGURNO NIJE OČEKIVALA Konobarici e-cigareta eksplodirala u lice

Laura Baty (18), barmenica hotela Buck Inn u Richmondu u Velikoj Britaniji, začula je snažnu eksploziju nakon koje joj je vatreni oblak "progutao" cijelu glavu.

- Mislila sam da je petarda, ili da je eksplodirala elektronska lampica - kaže Laura. No, posrijedi je bila elektronska cigareta uključena u punjač za iPad, od koje nitko ne bi očekivao ovako spektakularnu eksploziju.

Laura je, srećom, imala dobre reflekse i brzo je odskočila uz vrisak, tako da je eksplozija ove sve popularnije naprave samo zacrnila njenu ruku i upropastila haljinu, a Laura nije ozbiljnije ozlijeđena.

- Dok sam bježala, osjećala sam vrelinu - ispričala je nešto kasnije uzrujana djevojka, koju je jedna gošća odvela do WC-a da se umije i smiri.

Ispostavilo se da je za sve kriva elektronska cigareta 21-godišnjeg Stewarta Patersona, također zaposlenog u hotelu, koji još od prosinca pokušava prestati pušiti.

Paterson kaže da je cigaretu uključio da se puni na punjaču za iPad, što je već prije mnogo puta učinio, i nikako nije očekivao da će se ovakvo nešto dogoditi.

Kafić je u tom trenutku bio prepun, jer je jedan nogometni klub slavio pobjedu. Dio raspuknute baterije pogodio je jednog nogometaša u trbuh i opekao ga, a mlada barmenica je jedva izbjegla da joj vatreni oblak ne spali lice.

- Pitam se što bi se dogodilo da sam je ostavio kod kuće na punjenju, što sam ponekad i činio. Izbio bi požar i šteta bi bila ogromna - zabrinuto je kazao Paterson.

S njim se slažu i stručnjaci. Svima koji koriste elektronske uređaje s litium-ionskim baterijama za koje je potreban punjač savjetuju da ih prilikom punjenja ne ostavljaju bez nadzora, jer ovakvi incidenti, iako rijekti, nisu nemogući.

Proizvođač e-cigareta "Totally Wicked" smatra da je problem u tome što cigareta nije punjena na svom, namjenski konstruiranom punjaču.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. svibanj 2024 08:55