CIRKUS U SPLITU

VIDEO: 'PA OVAJ NIJE NORMALAN...' Pogledajte nevjerojatan bahatluk na jednom od najprometnijih raskrižja u državi. I to s djecom u autu...

 
 snimio: čitatelj

Da Split nije grad s najboljim prometnim rješenjima, jasno je svakome tko se ikada provozao njegovim ulicama. Gužve i gužvice, čepovi na ključnim raskrižjima i kolone koje se već u rano jutro stvore u određenim dijelovima grada, svima već lagano "kidaju" živce.

Trening strpljenja, i to "izjutra", jedino je što preostaje u tim trenutcima, a mislili smo i da je svima jasno da samo zdravo ponašanje svih vozača istovremeno može donijeti kakav-takav spas...

No neki guraju po svome, čak i kada time više ne pokazuju samo esencijalni bezobrazluk, već ugrožavaju i one najnevinije sudionike u prometu.

Ovaj prizor čisti je dokaz da će neki vlastiti komod staviti ispred svake potrebe drugih. Vozač u snimci koju je poslao čitatelj Slobodne Dalmacije najprije je "parkirao" svoj iznajmljeni automobil na okuci, blokirao time skretanje i kompletnu traku jedne od prometnijih ulica u Splitu, a sve kako bi - otišao na bankomat.

Hoćete još bolje? U automobilu je ostavio dvoje maloljetne djece, koji su se za vrijeme transakcije koju je (pretpostavljamo) tata obavljao u banci, ogledavali oko sebe. Nasred raskrižja, uz zvukove brojnih ljutih truba, sigurno im nije bilo ugodno.

No priči nije kraj. Komodni je vozač bez pardona zatim prekršio još dvadesetak prometnih pravila, kad ga je već krenulo. Okrenuo se polukružno, ušavši pritom u suprotan smjer, zaobišao ostale sudionike u prometu, izmislio sebi traku, dvije i - lagano se odvezao svojim putem.

Cijeli su prizor zaprepašteno promatrali ljudi u obližnjem kafiću, kao i slučajni prolaznici u čudu, svi zajedno, svatko za sebe ponavljajući: "Pa ovaj nije normalan...".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 12:31