VALENTINOVO

VIDEO: Recite to ljubavnom pjesmom

7 NASLOVA ZA NJU

Josipa Lisac - Dnevnik jedne ljubavi

Reizdanje klasičnog albuma hrvatske zabavne i pop-glazbe stiglo je u pravo vrijeme. Teško je u hrvatskoj glazbi danas naći ukusnije djelo od ovog evergreena Josipe Lisac čija ljubavna veza s Karlom Metikošem nikada nije i neće umrijeti. Slušajte i izvucite pouku.

Sade - Soldier of Love

Povratnički album Sade, velike pop zvijezde 80-ih čiji sjaj do danas nije potamnio, još je jedno elegantno i ukusno djelo pjevačice baršunastoga glasa i profinjenog stila u čiji ukus ne valja sumnjati. Ispast ćete jako fini i decentni pred svojom dragom.

Corinne Bailey Rae - The Sea

Na svom drugom albumu engleska neo-soul pjevačica oplakuje pokojnog ljubavnika, ali i slavi ljubav kao jedini pravi lijek protiv tuge i boli. Vaša jedina, slušajući Corinne, shvatit će kako bi bilo tragično da vas izgubi, voljet će vas još više i nikada vas neće ostaviti.

Alicia Keys - The Element of Freedom

Iskreno, Alicia Keys snimila je i boljih albuma, ali ona je toliko “hot” da ćete teško odoljeti. Ako vaš komad voli R&B, “The Element of Freedom” bit će joj “cool”, a vi uvijek možete škicnuti omot. Bože, kako je zgodna ta Alicia Keys.

Celine Dion - My Love

OK, jedan album Celine Dion u životu uspjet ćete preživjeti. Ako vaša draga baš voli ovu kanadsku pjevačicu, pokažite joj koliko je obožavate tako što ćete u ime ljubavi podnijeti ovu žrtvu. Budite muško i stisnite zube.

Barry Manilow - The Greatest Love Song of All Time

Stari lisac ljubavnih pjesama opet je pogodio zicera. Odličan izbor pjesama, suverene izvedbe, fine orkestracije. Upakirati s crvenim donjim rubljem i čokoladom. Dečki, večeras ćete i vi pogoditi zicer.

Norah Jones - The Fall

Posljednji album Nore Jones trebali bi preslušati svi oni kojima je ljubavna veza zapala u krizu. Možda je ipak bolje spasiti je nego patiti kao što je patila Norah. Neka draga shvati da uvijek ima lošijih od vas.

7 NASLOVA ZA NJEGA

Michael Buble - Crazy Love

Hej cure, koji frajer ne bi volio da mu mačka pokloni nešto poput Sinatre? Nema takvog. Zato, samo naprijed, poklonite mu novi album kanadskog “šlager-pjevača” za 21. stoljeće i natjerajte ga da za promjenu malo on izvodi striptiz pred vama.

Soundrack - Crazy Heart

Vaš dragi je pravi mačo, kauboj, kamiondžija, strojovođa ili tip iz birtije u kojoj cijene Waylona Jenningsa, Merlea Haggarda, Krisa Kristoffersona, Hanka Williamsa i ostale prave muškarčine iz svijeta country & western glazbe? E, onda nećete fulati ako mu poklonite album iz sjajnog filma na kojem Jeff Briges, Colin Farrell, Robert Duvall i nekolicina country legendi pjeva repertoar uz koji pravi frajeri liju suze uz pivo i viski.

Mumford & Sons - Sigh No More

Čini se da su londonski Mumford & Sons, naslonivši se na englesku folk-tradiciju, Pguese i Waterboyse, našli izvrsnu formulu za pariranje srodnim prekoatlantskim sastavima poput Fleet Foxesa i The Decemberistsa, pa čak i indie-rock vedetama poput Arcade Fire. Idealan album za tulume po studentskim sobama.

Paolo Nutini - Sunny Side Up

Drugi album škotskog pjevača talijanskog podrijetla koji glasom drži ekvidistancu između Paula Wellera, Micka Hucknalla i Damiena Ricea. Pitak i ugodan, ponajviše zahvaljujući zavidnom snalaženju u folk, ska, reggae, soul i New Orleans jazz idiomima. Pravi melem za uši s vrha top-lista za dečke s nepogrešivim pop ukusom.

Leonard Cohen - Live in London

Nitko ne piše tako zaguljene ljubavne pjesme kao Leonard Cohen. Dvostruki live CD Cohena idealan je dar dragome za pripremu uoči koncerta koji će se 25. srpnja ipak dogoditi u Zagrebu.

Marvin Gaye - Love Marvin

Još jedna kolekcija nažalost pokojnog soul pjevača ukusan je poklon za svakog muškarca koji zna zašto su soul pjevači uvijek imali najbolje ljubavne pjesme. Klasik. Neprocjenjivo.

Arsen Dedić - Dobrotvorov dom

Izvrstan četverostruki box set Arsena Dedića za smiješnih 149 kuna idealan je poklon u svakoj zreloj ljubavnoj vezi. Ako Arsen i Gabi ne znaju što je ljubav, a tko onda zna?

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. svibanj 2024 00:26