MLADENKA OČAJNA

VIDEO: SNIMATELJ NA ŽIDOVSKOM VJENČANJU SIPAO UVREDE 'Mislim da ne osuđujem Hitlera'

Claudia Gocman (27) ostala je u šoku nakon pregledavanja video snimke svog vjenčanja. Osim što je kvaliteta bila grozna te su nedostajali najzanimljiviji trenuci, pravi šok je uslijedio kada je čula snimatelja, Anthonyja Aureliusa, kako se izražava antisemitskim jezikom. Naime, on nije pregledao snimku te pročistio video kako bi izbjegao ovaj incident.

Navodno, Aurelisus nije primijetio da je kamera ostala uključena dok je pričao s asistentom koji je napomenuo da mu je to prvo židovsko vjenčanje.

'Osjeća se kako misle da su bolji od drugih'. 'Mislim da ne osuđujem Hitlera'. 'Nema ništa ljubazno u njima'. 'Nikada ih nitko nije poštovao, niti su poštovali sami sebe'. 'Židovke su lijepe, ali su krave' - samo su neki od komentara koji se čuju na snimci.

Osim toga iznio je niz komentara o parovima koji potroše novac na skupe hotele i fotografe, a onda odluče sklopiti trećerazredni ugovor za snimanje videa.

Nakon što je vidjela snimku vjenčanja, gospođa Gocman mu je poslala email uz poruku kako joj je u potpunosti uništio uspomene na vjenčanje. Posramljeni snimatelj je odlučio vratiti novce za svoj uradak te je napisao pismo isprike.

- Žao mi je zbog našeg glupog, dječjeg načina komunikacije. Jako mi je žao što sam uvrijedio vas i vašu obitelj. To niste zaslužili. Iskreno, osjećam se posramljeno - piše u isprici snimatelja uz dodatak kako jako malo zna o tome što su Židovi prošli tijekom Drugog svjetskog rata.

- Jako sam ljuta i ne želim da ga unajmi ijedan Židov - poručila je gospođa Gocman.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. svibanj 2024 13:39