ZABAVA NA PINKU

VIDEO Srpska voditeljica je kraljica lapsusa: 'Hladno je u cijeloj Srbiji, a naročito izvan kuće'

 Blic

Voditeljici Jovani Janković smeta kad je nazivaju "kraljicom lapsusa", ali to je neizbježno s obzirom kakve greške pravi. Najnovija je ona kad je koncert Mikija Jevremovića najavila za 2020. godinu.

- Greške se događaju u programu uživo. To i nije lapsus, ne mogu takve stvari nazvati lapsusima. Jutarnji program Televizije "Pink" emitira se uživo i traje četiri sata, tako da se greške događaju - rekla je Jovana za Blic, uz negodovanje što se oko grešaka diže tolika prašina.

Najzapaženiji lapsusi:

- U veljači 2011. Jovana je prokomentirala tekst o nezaposlenosti rečenicom: "U Srbiji ima 750 tisuća nezaposlenih, što je jedan grad veličine Loznice." Loznica, inače, prema službenim podacima iz 2002. godine, ima 86.413 stanovnika.

- Najavljujući otvaranje izložbe o pticama grabljivicama na kojoj će biti izloženi primjerci među kojima i "orao bradan", brzo se ispravila i rekla "oran bjelotrepan". Točan naziv ptice je - oran bjelorepan. Jovana je na to uz smijeh zajedno s kolegom voditeljem konstatirala: "Pa dobro, nema bijele trepavice, nego bijeli rep."

- Kad je gledateljima pokušala dočarati koliko su niske temperature, konstatirala je kako je "hladno u cijeloj Srbiji, a naročito izvan kuće".

- U siječnju 2011. Jovana je pokušala najaviti sportski prilog. Počela je zbunjujućom najavom: "Prvog ovogodišnjeg grand slama, teniskog turnira u siječnju", a najavu je završila tako što je kolega voditelj Srđan Predojević uskočio, objasnivši da je ipak riječ o prilogu o rukometu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. lipanj 2024 07:03