DLAKAVA I SRETNA

VIDEO Studentica iz Dublina odrekla se brijanja: Žene su pod prevelikim pritiskom jer moraju biti savršene

 YouTube

Neobrijani ženski pazusi i noge prava su tabu tema , a takav izgled koji je prihvatljiv samo za hippije, inače se pripisuje ekscentričnom ponašanju.

Dok je većina žena odstranjuje sve dlačice s tijela, jedna je odlučila tome stati na kraj, piše Daily Mail.

Studentica Emer O'Toole iz Dublina odrekla se brijanja prije 18 mjeseci kada je došla do zaključka da su žene pod prevelikim pritiskom jer moraju biti savršene.

O'Toole je u emisiji 'This Morning' priznala kako se počela brijati s 14 godina, jer se to od nje očekivalo. No, sada se nada kako će ta očekivanja promijeniti.

˝Počela sam ispitivati odnos sa svojim tijelom i svojim dlačicama. Zašto bih se brijala?˝, rekla je O'Toole . Voditeljica u studiju koja dlačice na tijelu smatra apsolutno nepoželjnima, rekla je kako je impresionirana samopouzdanjem studentice.

O'Toole kaže kako se nakon 18 mjeseci gotovo potpuno navikla na dlake, a tijekom eimsije podizala je ruke kako bi svima pokazala svoje dlakave pazuhe.

Priznala je kako je imala ´trenutke slabosti´ kada je vesticom prekrivala pazuhe - no kaže kako su ju većinom žene, a ne muškarci, napadali zbog neobrijanih pazuha ili nogu.

"Moramo se oduprijeti maltretiranju. Samopouzdanje treba sagraditi iznutra, a ne na temelju izgleda", rekla je Emer O'Toole.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. svibanj 2024 07:43