BOLNA ISTINA

VIDEO: TUŽNA PRIČA IZ SLAVONIJE Grad Osijek objavio na Facebooku pjesmu mladića koja je naježila mnoge: 'Isplakala sam se kao ovaj kišni dan!'

 Screenshot

U posljednje vrijeme svakih nekoliko dana u medijima izađe vijest o mladim Hrvatima koji trbuhom za kruhom idu preko granica, a najveći broj priča stiže iz Slavonije.

Upravo o toj tužnoj slavonskoj sudbini Miroslav iz Osijeka napisao je pjesmu i odrecitirao je pred kamerom, a video je na svojim stranicama objavio Grad Osijek.

Pjesma o opustjelom kraju koji je nekoć hranio Hrvatsku rasplakala je mnoge, a objava je u kratkom roku podijeljena više od 3000 puta.

'Tužna istina', 'Da ti srce pukne', 'Evo isplaka se kao ovaj kišni dan!!! E Slavonijo moja pusta!!', nizali su se ispod objavljenog videa komentari.

'Tužno, ali je tako, meni i drugo dijete odlazi iz Hrvatske', napisala je jedna majka, a javili su se i oni koji su već otišli u potragu za boljim životom.

'Pozdrav iz Irske', napisao je jedan korisnik, a jedna je djevojka napisala da je i ona jedna od tih koji su otišli i to u Švedsku.

'Ja vjerujem da će se moji Slavonci vratiti i da će se šorovima opet orit ona naša pjesma Slavonska...', zaključila je jedna korisnica, ali bilo je tu i onih u kojima je pjesma pobudila bunt: 'Dokle god svi mi koji smo nezadovoljni ne izađemo na ulice nema nam spasa... Možemo i pisati i pjevati pjesme o odlasku, ali to njih ne dira... Samo bojkot može promijeniti sve...', napisao je jedan, a mnogi su se složili: 'Samo masovni prosvjedi mogu promijeniti stvari na bolje'.

'Tužno, pretužno, to je nažalost Hrvatska realnost... uvijek to ponavljam... kriv je hrvatski politički egoizam, lažno domoljublje... tko vodi svoju zemlju , treba voljeti svoje ljude u zemlji, s ne samo sebe i svoj položaj, voljeti da svima bude bolje... za bolji, dostojanstveni život, a ne ovo...pljačka, nebriga... tužno!!!! - zaključio je jedan korisnik.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. svibanj 2024 16:23