NAJBOLJE OD NAJBOLJEG

VIDEO: VINE POSTAJE POVIJEST, ALI OVE KRATKE SNIMKE ĆEMO VJEČNO PAMTITI 10 najgledanijih videa koje je pogledalo stotine milijuna ljudi!

 Screenshot / Vine

Društvena mreža Twitter objavila je kako gasi svoj popularni servis Vine koji funkcionira i kao zasebna društvena mreža za dijeljenje kratkih videozapisa. Ova aplikacija omogućavala je svojim korisnicima da snime i objave kratki video maksimalne dužine od 6 sekundi.

Twitter nije rekao koji je razlog gašenja, ali odluka stiže u turbulentnom razdoblju za ovu društvenu mrežu, koja je i dalje vrlo popularna među korisnicima, ali nikako da pronađe model koji bi joj donio veliku zaradu. Neposredno nakon objave o gašenju Vinea, Twitter je zasut porukama korisnika koji uglavnom u nevjerici komentiraju ovakvu odluku.

S više od 715 milijuna pregleda kratka snimka nogometne utakmice između Francuske i Njemačke u studenom 2015. u Parizu na kojoj se čuje eksplozija, najgledaniji je Vine u ove četiri godine postojanja servisa. Radilo se o nizu terorističkih napada u kojima je poginulo više od sto ljudi.

Među deset najgledanijih Vine snimki našla se i reakcija Leonarda DiCaprija u trenutku dok Lady Gaga prolazi kraj njega na dodjeli Zlatnih globusa, glasanje gumenih galebova, dječji smijeh koji se u sekundi pretvori u suze i još koješta.

Prisjetite se deset najgledanijih Vine videa u povijesti tog servisa:

1. Zvuk eksplozije na utakmici Francuska - Njemačka

Nogometaši na stadionu Stade de France na trenutak su zastali nakon što se čuo zvuk eksplozije, da bi se ispostavilo da se radi o terorističkom napadu na Pariz. To je najgledaniji Vine koji je prikupio više od 715 milijuna pregleda.

2. Reakcija bivšeg britanskog ministra obrazovanja i pravosuđa

Michael Gove toliko je silno htio pokazati svoje odobravanje na konferenciji Torijevaca da je njegov pljesak pogledalo gotovo 11 milijuna ljudi. Snimka je objavljena u listopadu 2013. Uz poruku: ‘Ljudsko odijelo Michaela Govea danas se pokvarilo na konferenciji.’

3. Skvičanje gumenih galebova

Eksperiment s gomilom gumenih galebova uspio je nasmijati preko 190 milijuna ljudi koji su ga pogledali. Norveški mehaničar Kevin Synnes prvo stisne jednu gumenu igračku, a onda stisne cijeli niz gumenih galebova u košari. Premda ne zvuči pretjerano zabavno kad se prepričava, zvuk će vas sigurno nasmjati.

4. Reakcija Leonarda DiCaprija na Lady Gagu

Prošlogodišnji Zlatni globusi pratili su se s osobitim zanimanjem pa tako nikome nije promakla reakcija Leonarda DiCaprija u trenutku kad Lady Gaga prolazi kraj njega i slučajno ga okrzne rukom. Glumac se kasnije pravdao da nije znao što prolazi kraj njega, a kratki je video pregledan više od 113 milijuna puta.

5. Poze Eda Milibanda za kameru

Britanski političar, bivši vođa laburista, čekao je da dobije riječ netremice gledajući u kameru i pritom radeći face. U pozadini se čuje muški glas koji mu u šali poručuje ‘Izgledaj prirodno, Ed, izgledaj prirodno…’

6. Smijeh koji se pretvara u suze

‘Nedostaje li ti mama’, upitala je novinarka Andrewa Maciasa radeći prilog o prvom danu škole. I dok dijete odgovara ‘ne’ trudeći se proizvesti osmijeh, lice brzo pokazuje njegova prave osjećaje. Video je pogledan više od 125 milijuna puta.

7. Lijeni učenik

Nije nepoznato da će učenici i studenti napraviti sve ne bi li si olakšali ‘posao’, no ovaj je lijenost podigao na jedan sasvim novi nivo. Pomoću igračke je pokupio papir sa stola i to je zabavilo više od 117 milijuna ljudi.

8. Dijete koje je pristojno i kad dobije poklon koji mu se ne sviđa

Svakome će se barem jednom u životu dogoditi da mora glumiti veselje za poklon koji mu se ne sviđa, no ovaj dječak koji je to shvatio u tako ranoj dobio, oduševio je korisnike servisa Vine koji su ga pogledali više od 116 milijuna puta.

9. Igra u sobi koja završava šokantno

Dječak stoji na krevetu i gleda prema otvorenim vratima spavaće sobe kroz koju s loptom za vježbanje u rukama utrčava stariji brat. Međutim udarac se pokaže puno snažnijim nego što su dečki očekivali pa ne čudi da je ova igra završila u suzama.

10. Rasplesana tinejdžerka

Neke se stvari jednostavno ne mogu objasniti riječima, a ovo je jedan od takvih videa. Prikazuje tinejdžerku kako pleše, uglavnom ramenima i kukovima, a onda se naglo okrene i - oduševi gledatelje!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. svibanj 2024 20:04