Recept: JEFFREY VELLA, chef The Regent Esplanade Zagreb, europski kuhar 2003. i 2004. godine
SASTOJCI:
• 50 dag zečjeg buta
• 15 dag pilećih prsa
• 2 bjelanca
• 0,75 dl vrhnja za kuhanje
• 5,5 g šunke ili pršuta
• 3,5 dag blitve
• 1 čajna žličica senfa
vezica šparoga
Za juhu:
• 25 dag buče
• 3,5 dag češnjaka
• 0,2 dag bijelog tartufa
• 4,5 dl povrtnog temeljca
• 2 dag maslaca
• majčina dušica
• sol i bijeli papar
1. Zečji but namažite senfom i marinirajte u marinadi od bijelog vina i češnjaka.
2. Piletinu i bjelanca miksajte u blenderu dok ne dobijete jednoličnu smjesu. Premažite njome plošku šunke, zatim prekrijte listom blitve, ponovno premažite slojem smjese od piletine i pokrijte još jednim listom blitve.
3. Na sredinu stavite zečetinu, smotajte šunku poput rolade, umotajte u foliju i kuhajte na pari 20 minuta.
4. Šparoge samo prerežite napola i kuhajte u vreloj, slanoj vodi dok ne poprime svijetlo zelenu boju.
5. Za juhu kratko propirjajte luk, dodajte buču i majčinu dušicu, ulijte povrtni temeljac te kuhajte na laganoj vatri dok buča ne omekša. Dodajte maslac i tartuf te posolite i popaprite.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....