Dobri rezultati

Grupa Mercator u prvih šest mjeseci ostvarila 1,1 mlrd. eura prihoda od prodaje

Zadnjeg dana lipnja neto financijski dug Grupe Mercator iznosio je 558,2 milijuna eura, što je 5,1 posto manje nego 30. lipnja prošle godine
Tomislav Čizmić
 Mercator

U prvoj polovici 2021., unatoč još uvijek prisutnoj epidemiji koronavirusa i mnogim mjerama koje su ograničavale poslovanje, Grupa Mercator zabilježila je normalizirani rast EBITDA-e od 9,9 posto. Operativna dobit (EBIT) bila je 40,4 milijuna eura, a prihodi od prodaje povećani su za 40 milijuna eura ili 3,9 posto u odnosu na usporedivo razdoblje prije pandemije, objavila je kompanija.

Prema predstavljenim podacima, u prvoj polovici ove godine Grupa Mercator ostvarila je 1,1 milijardu eura prihoda od prodaje, što je 0,4 posto manje u odnosu na isto prošlogodišnje razdoblje.

- Samo pravovremena i odgovorna priprema za krizu omogućila je Grupi Mercator nastavak pozitivnih poslovnih trendova. U posljednjem razdoblju Mercator je napravio veliki iskorak na području digitalizacije i personalizacije ponude, što osnažuje našu konkurentsku prednost- rekao je Tomislav Čizmić, direktor Mercatora.

Zadnjeg dana lipnja neto financijski dug Grupe Mercator iznosio je 558,2 milijuna eura, što je za 5,1 posto manje u odnosu na 30. lipnja 2020. godine. Na smanjenje ukupnih financijskih obveza u prvoj polovici 2021. utjecala je konačna otplata određenih zakupa u Sloveniji. U odnosu na 31. prosinca 2020. godine, ukupne financijske obveze Grupe Mercator porasle su za 23,7 milijuna eura, što je uglavnom posljedica djelomičnog povećanja kredita Super Senior.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. svibanj 2024 15:39