Veliki gaf

Huawei kaznio dva zaposlenika jer su novogodišnju čestitku na Twitteru objavili s iPhonea

Zaposlenici kompanije degradirani su za jedno mjesto i smanjena im je plaća za oko 1000 dolara
Ilustracija
 Profimedia, Wavebreak

Huawei je kaznio dva zaposlenika jer su novogodišnju čestitku na Twitteru objavili s iPhonea, piše Reuters.

Huawei je na Novu godinu poželio svojim pratiteljima “Sretnu #2019”, no ispod samog tvita pisalo je “via Twitter for iPhone”. Twit je ubrzo uklonjen, ali su se screenshotovi, odnosno fotografije objave raširili društvenim mrežama brzinom munje.

Budući da je, kako je navedeno u internom Huaweijevom dokumentu (poznatom redakciji Reutersa), “incident uzrokovao štetu Huawei brendu”, a greška je pokazala da je došlo do nepoštivanja pravila i propusta u nadzoru, kažnjena su dva zaposlenika kineske kompanije – onaj koji je objavio samu čestitku te direktor za digitalni marketing.

Oni su degradirani za jedno mjesto, a plaća im je smanjena za oko tisuću dolara. Uz to, direktor će barem godinu dana imati isti koeficijent plaće, odnosno u sljedećih 12 mjeseci neće dobiti povišicu.

Do same greške došlo je zbog problema s VPN-om na službenom računalu pa je zaposlenik kineske kompanije koristio privatni mobitel, iPhone, kako bi točno u ponoć objavio novogodišnju čestitku. Da pojasnimo, budući da je Twitter, kao i druge strane društvene mreže poput Facebooka, Instagrama i servisa poput YouTubea, zabranjen u Kini, za pristup njima korisnici se moraju služiti VPN mrežom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 19:17