USPJEŠNA INTEGRACIJA

Nova hrvatska banka (NHB) uspješno je pripojena Hrvatskoj poštanskoj banci (HPB): Za klijente se mijenja samo jedna stvar

Klijenti na raspolaganju imaju 69 centara i na 655 bankomata diljem Hrvatske

Zgrada Hrvatske poštanske banke u Jurišicevoj ulici

 Dragan Matic/Cropix

Nova hrvatska banka (NHB) uspješno je pripojena Hrvatskoj poštanskoj banci (HPB), izvijestili su u ponedjeljak iz HPB-a, navodeći kako je time klijentima omogućena još veća učinkovitost te šira dostupnost i kvaliteta financijskih usluga u 69 centara i na 655 bankomata diljem Hrvatske.

Posljednjih godinu dana trajao je proces integracije, a u ponedjeljak je Nova hrvatska banka je i pravno pripojena HPB-u, ističu iz HPB-a, uz napomenu da je Banka za završetak procesa pripajanja dobila i odobrenje regulatora Hrvatske narodne banke (HNB).

"Pravno pripajanje Nove hrvatske banke HPB-u označava odličan početak naših novih zajedničkih uspjeha. Nastavljamo poslovati kao jedna snažna banka s jedinstvenom ponudom proizvoda i pod jednim brandom te s optimizmom gledamo na naredno razdoblje. Nakon rekordnog rezultata u prošloj godini, vjerujemo kako će sinergijski učinci donijeti brojne benefite za naše klijente, dioničare i zaposlenike", izjavio je u priopćenju predsjednik Uprave HPB-a Marko Badurina.

HPB u priopćenju navodi kako je integrirana mreža centara za građanstvo i poslovne subjekte definirana s ciljem maksimizacije poslovnog potencijala pa će tako 13 poslovnica NHB-a postati HPB centri i proći vizualnu transformaciju.

Proizvodi i usluge Banke klijentima će biti dostupne na svim lokacijama na kojima su i do sada bile ili u neposrednoj blizini, njih ukupno 69, a na današnji dan sve lokacije iznimno započinju s radom u 12,00 sati.

Detaljan popis centara te njihova radna vremena mogu se pronaći na mrežnoj stranici HPB-a.

Bankomati će, kako se navodi, biti sukcesivno prilagođavani za korištenje svim klijentima integrirane Banke u razdoblju od 26. lipnja do 7. srpnja.

Na kraju procesa prilagodbe, u mreži HPB-a bit će dostupno ukupno 655 bankomata, a popis aktivnih bankomata dostupan na mrežnoj stranici HPB-a.

Iz HPB-a ističu i kako sve funkcionalnosti bankomata koje su klijenti obje banke imali ostaju i nakon pripajanja. Iznimka je usluga isplate gotovine na rate za dosadašnje NHB klijente, koja će od 3. srpnja biti moguća samo na bankomatima na kojima su i od sada mogli koristiti tu uslugu, a koji će biti i posebno označeni da omogućavaju tu uslugu.

Sve kartice izdane klijentima NHB-a vrijede i dalje, a svi HPB klijenti moći će bez naknade obaviti isplatu gotovine debitnim karticama na NHB bankomatima, isto kao što ni klijenti NHB-a za isplatu gotovine na HPB bankomatima neće plaćati naknadu.

Za klijente NHB-a neće biti promjena pri korištenju direktnih kanala te će i dalje u istom opsegu moći koristiti dosadašnje aplikacije koje će preuzeti vizualni identitet HPB-a.

U razdoblju od 20. lipnja do 31. srpnja, kako se navodi u priopćenju, kroz promotivnu kampanju na nacionalnoj razini klijente i javnost će biti informirani o prednostima i pozitivnim promjenama koje ih očekuju pripajanjem NHB-a HPB-u.

Klijenti NHB-a od sada će imati osiguranu bitno veću dostupnost bankarskim uslugama diljem RH, jer im je na raspolaganju najšira mrežu poslovnica i značajno veći broj bankomata, ističu iz HPB-a.

Inače, HPB je početkom ožujka 2022. godine kupio Sberbank Hrvatsku za 71 milijun kuna, čime je spriječena likvidacija te banke, pogođene zapadnim sankcijama Rusiji zbog čega je došlo do naglog urušavanja njezine likvidnosti, a nakon toga je banka promijenila ime u Nova hrvatska banka i počela je poslovati u sastavu HPB grupe.

HPB je početkom travnja ove godine dobila odobrenje HNB-a za pripajanje Nove hrvatske banke, a tada je najavljeno i da je planirani datum pripajanja 3. srpnja.

Planirani datum pripajanja je 3. srpnja 2023. godine

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 15:04