Šeherezada

Obnavlja se neobična dubrovačka vila gdje je odsjedao Ronaldo, a noć košta 50.000 kuna

Zdanje koje neki nazivaju Taj Mahalom Mediterana zbog istočnjačkog stila izgradnje, izgrađeno je 1929
Vila Šeherezada, Dubrovnik
 Antun Masle / Hanzamedia

Ovih je dana kod kupole vile Šeherezade, najneobičnije građevine u Dubrovniku, postavljena građevinska dizalica, a na ulaznim vratima izvješena je tabla o zahvatu na perjanici iz portfelja grupacije Jadranskih luksuznih hotela (JLH), prenosi Dubrovački vjesnik.

Na pitanje kakvi zahvati slijede, odgovorila je glasnogovornica JLH-a Zrinka Marinović.

- S obzirom da se radi o iznimno zahtjevnom projektu, u ovom trenutku još nismo u mogućnosti iznijeti detalje o obnovi vile Šeherezade. Više informacija o samoj obnovi vile, kao i o dodatnim projektima čija je priprema u tijeku, bit ćemo u mogućnosti podijeliti u prvom tromjesečju sljedeće godine - obećali su iz Lukšićeve hotelske grupacije.

Antun Masle
Vila Šeherezada, Dubrovnik

Vila Šeherezada ove godine proslavila je 90. obljetnicu postojanja. Zdanje koje neki nazivaju "Taj Mahalom Mediterana" zbog istočnjačkog stila izgradnje, izgrađeno je 1929., prema narudžbi bogatog ruskog Židova Vilima Zimdina koji je bio i njen prvi vlasnik i stanovnik.

Antun Masle
Vila Šeherezada, Dubrovnik

Vila je bila jako popularna i za bivše Jugoslavije kad su u njoj boravili Elizabeth Taylor i Richard Burton. U raskošnom objektu s nekoliko apartmana deluxe kategorije proljetos je odsjeo i poznati nogometaš Ronaldo.

Svake godine u medijima se ponavlja informacija o dnevnom najmu vile po cijeni od 7000 eura.

Antun Masle
Vila Šeherezada, Dubrovnik

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. travanj 2024 05:25