Inicijativa

Restoran nudi besplatne obroke za djecu ako njihovi roditelji ostave mobitel na ulazu

Oko 10 posto djece priznalo je da sakriva mobitel roditeljima kako bi privukli pažnju
Ilustracija
 Brian Robert Marshall / Frankie & Benny's restaurant, Greenbridge Retail Park, Swindon / Wikimedia Commons / Geograph

Čak 20 posto djece smatra kako njihovi roditelji više preferiraju biti na mobitelu nego pričati s njima tijekom obroka u restoranu, a 23 posto roditelja priznalo je da tijekom objeda provjerava mobitel. Oko 10 posto djece priznalo je da sakriva mobitel roditeljima kako bi privukli njihovu pažnju.

Rezultati su to istraživanja restorana Frankie & Benny’s, koji nudi talijansku i američku kuhinju u Velikoj Britaniji, piše Fox News.

Kako bi stali na kraj takvoj praksi, oni će u svojim restoranima ponuditi besplatan obrok za djecu ako njihovi roditelji ne gledaju u mobitel tijekom ručka ili večere. To znači da se od kraja studenog do 7. prosinca na ulazu Frankie & Benny’s restorana nalaze kutije u kojima roditelji mogu ostaviti mobitele.

- Djeca ljubav mjere vremenom i ako sklonite mobitel kad ste s njima dajete im do znanja koliko su vam bitni i koliko vam je stalo do obiteljskog vremena. Roditelji su uzori u svemu što rade i ako mobitel stavite sa strane u restoranu učite ih gdje je tehnologija prikladna, a gdje nije – naglasila je psihologinja Susan Atkins u priopćenju.

Reakcije na društvenim mrežama su podijeljene.

- Drago mi je da u restoranu Frankie & Benny’s znaju koliko je bitno fokusirati se na obiteljske razgovore tijekom objeda, a ne visiti na mobitelu! Hvalevrijedna inicijativa – komentirala je jedna korisnica.

- Kakva glupa ideja. Inicijativa ili zabrana, zbog ovog će izgubiti goste. ‘Bla, bla bla, tehnologija je zlo’ – konstatirao je drugi korisnik.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 06:40