Foxconn zapošljava

Tvrtku koja sastavlja iPhone ne brine Appleov pad prodaje: u Kini traže 50.000 radnika

Foxconn će do kraja ožujka zaposliti isti broj radnika koje je nedavno otpustila
Restoran za radnike Foxconna u jednoj kineskoj tvornici
 Tyrone Siu / REUTERS

Tajvanska kompanija Foxconn koja se, između ostalog, bavi nabavom opreme i sastavljanjem iPhonea, objavila je da će do kraja ožujka u Kini zaposliti 50.000 radnika, piše Reuters.

- U svojim kineskim kampusima trenutno imamo 50.000 otvorenih radnih mjesta koja želimo popuniti već u prvom kvartalu - kazali su u kompaniji.

Vijest stiže nakon što je kompanija otpustila jednak broj ljudi koji sada želi zaposliti, dakle 50.000 radnika, a iz Foxconna su izjavili da su “promjene u broju zaposlenika dio njihovih uobičajenih prilagodbi globalnoj strategiji i klijentima”.

Ipak, neobično je što tvrtka zapošljava nakon Appleove odluke o smanjenju proizvodnje novih iPhonea za deset posto zbog smanjene potražnje u Kini. Apple je zaslužan za gotovo polovicu Foxconnovih prihoda.

Dodatno, kompanija je zabilježila i pad prodaje u prosincu 2018. od osam posto, a tisuće je radnika iz jednog od kampusa tvrtke kako oni na ugovoru o djelu tako i oni s ugovorom o radu, dalo otkaz zbog smanjenog opsega posla.

Točnije, Reutersu su se požalili na “nedostatak rada vikendom, manje prilika za prekovremeni rad te ukidanje bonusa na vrhuncu sezone”.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 20:39