SINONIM ZA SIGURNOST

S klijentima razgovara virtualni asistent, a i kupoprodaja deviza je digitalna

Zagrebačka banka kontinuirano na tržište donosi inicijative kje bankarstvo čine još jednostavnijim, bržim i digitalnijim

Za razliku od uobičajenih službi za korisnike, virtualni asistent Mia temelji se na konverzacijskom softveru koji pokreće umjetna inteligencija. To će Omogućiti da Mia bude dostupna klijentima tijekom 24 sata

Riječ koja najbolje sažima 2023. godinu u poslovanju Zagrebačke banke bila bi - noviteti. Kao digitalni predvodnik na bankarskom tržištu ove su godine u m-zaba aplikaciju uveli nove mogućnosti za korisnike, pokrenuli pilot-projekt virtualnog asistenta u Kontakt centru koji odgovara na najčešća pitanja klijenata. Nadalje, Zabino mobilno bankarstvo već je odavno doseglo razinu sigurnosti internetskog bankarstva.

Zagrebačka banka kontinuirano na tržište donosi inovacije koje bankarstvo čine još jednostavnijim, bržim i digitalnijim pa ni sljedeća godina neće biti izuzetak. U 2024. izlazi nova redizajnirana m-zaba za pravne osobe, a očekuje se i značajno smanjenje potrebe dolazaka i predaje ručno potpisane dokumentacije zahvaljujući uvođenju platforme za razmjenu dokumenata s kvalificiranim elektroničkim potpisom kojim će banka omogućiti potpis i klijentima koji do sada nisu imali tu mogućnost. Sve kako bi svojim klijentima olakšali svakodnevicu i poslovanje putem postojećih, ali i novih digitalnih proizvoda.

S prešutnog na dopušteni minus

Zbog svojih funkcionalnosti i sigurnosti, m-zaba je već prepoznata kao jedna od najpouzdanijih bankarskih aplikacija u Republici Hrvatskoj što i potvrđuju njezine nove mogućnosti. Od ove godine je omogućen brz i jednostavan prelazak s prešutnog na dopušteno prekoračenje bez ikakve naknade. Sve se može obaviti preko mobilne aplikacije, a za one koji nisu skloni mobilnom bankarstvu i dalje postoji klasična opcija - dolazak u poslovnicu. Klijenti su taj prijelaz mogli provesti od 30. lipnja, a krajnji rok za prihvat ponude i ugovaranje dopuštenog prekoračenja je 30. lipnja 2024. Dopušteno prekoračenje donosi još jednu pogodnost - samostalno upravljanje vlastitim prekoračenjem i praćenje promjena putem mobilne aplikacije.

image

Ilustrativna fotografija

Osim toga, korisnici preko m-zabe sada mogu i digitalno ugovoriti kreditne kartice kako bi realizirali sve svoje planove, snove ili poslovne ambicije. Dostupne su tri vrste kreditnih kartica - Standardna Mastercard kreditna kartica, Platinum Mastercard i go!card Mastercard revolving.

U rujnu ove godine Zagrebačka banka pokrenula je pilot-projekt uvođenja virtualnog asistenta u Kontakt centru kako bi korisnici bez čekanja došli do informacija o lokaciji ili radnom vremenu poslovnice, aktivaciji određene usluge i drugim često postavljenim pitanjima. Za razliku od uobičajenih služba za korisnike, virtualni asistent Mia temelji se na konverzacijskom softveru koji pokreće umjetna inteligencija, što će omogućiti da Mia bude dostupna klijentima tijekom 24 sata.

Dodatno, djelatnici se svakodnevno javljaju na velik broj poziva zbog čega građani ponekad trebaju čekati na razgovor s bankarima. Mia će i tu pomoći. Budući da će često postavljena pitanja riješiti u svega nekoliko minuta, bankarima u Kontakt centru će ostati više vremena da budu na usluzi klijentima kod rješavanja kompleksnijih upita.Banka nudi i brojne mogućnosti za korporativne klijente kojima je na raspolaganju i digitalna platforma za kupoprodaju deviza kako bi brzo i jednostavno ugovarali transakcije kupoprodaje deviza po povlaštenom tečaju.

image

Ilustrativna fotografija

Poslovno bankarstvo

Osim što unaprjeđuje iskustvo svojih klijenata i kontinuirano usavršava svoje aplikacije kako bi nastavila biti sinonim za sigurnost na internetu, Zagrebačke banka aktivna je i u različitim domenama poslovnog bankarstva podržavajući zahtjeve tržišta i potreba klijenata. Zabino korporativno bankarstvo intenzivno radi na širenju ponude proizvoda financijskih instrumenata EU u obliku garantnih shema i subvencije kamatne stope, koje omogućuju povoljnije financiranje investicija i radnog kapitala.

Zaba potiče i podržava klijente u zelenoj i socijalnoj tranziciji (ESG) kroz financiranje gradnje energetski učinkovitih nekretnina, projekata proizvodnje energije iz obnovljivih izvora te zdravstvenih ustanova. Da razmišlja o potrebama svojih klijenata, ali i shvaća koliko je globalno važno razmišljati o održivosti, najbolje pokazuje spremnost UniCredit Leasinga, kao vodeće leasing kuće, da podrži razvoj gradnje malih solarnih elektrana. U tu je svrhu, UniCredit Leasing razvio poseban proizvod prilagođen specifičnostima financiranja ove vrste projekata.

Zaba sustavno razvija nove proizvode za zaštitu od tržišnih rizika, na temelju potreba klijenata i trendova na financijskim tržištima.

Sadržaj nastao u suradnji sa Zagrebačkom bankom

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 13:03