Ključno znanje

Većina današnjih milijardera je, prije nego što se obogatila, radila ovaj posao!

'Na toj se vještini temelji cijeli poslovni sustav. Ona će vam pomoći u poslovnom, ali i u privatnom životu'
Suosnivač i direktor Netflixa Reed Hastings
 Kim Hong-Ji / REUTERS

Veliki broj današnjih milijardera svoj uspjeh mogu u velikoj mjeri zahvaliti jednoj životnoj vještini - prodaji. Naime, većina njih prije nego što su zaradili svoje prve milijune u ranijim fazama života radili su u prodaj, pokazali su rezultati istraživanja.

Tako su dva od tri ispitanika otkrila kako su im vještine koje su naučili za vrijeme rada u prodaji uvelike pomogle u stvaranju današnjeg bogatstva, a jedan od tri ispitanika kazao je kako 70 posto svog uspjeha može zahvaliti upravo vještini prodaje.

- Na prodaji se temelji cijeli poslovni sustav. To je vještina koja će vam pomoći ne samo u vođenju poslovanja i izgradnji uspješne tvrtke, nego i u svakodnevnom životu – ističe stručnjak za razvoj karijera Randalyn Hill.

U prodaji nisu radili samo poznati direktori multinacionalnih kompanija, u ovoj struci okušali su se i neki glumci poput Johnny Deppa i Jennifer Aniston, koji su prije svoje glumačke karijere radili u telefonskoj prodaji. Reed Hastings, izvršni direktor Netflixa, prije pokretanja najpoznatijeg servisa za gledanje filmova i serija radio je kao prodavač usisavača, piše Market Watch.

Čak i ako ne želite pokretati vlastiti posao, stručnjaci ističu kako poznavanje tog segmenta poslovanja može biti od velike koristi.

- Svi moraju poznavati osnove prodaje, ali i pregovaranja koje je jedan od osnovnih alata ove struke. No nije ona vezana samo uz razvoj poslovanje, cijela karijera u stvari se bazira na prodaji samog sebe – dodaje Hill.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. svibanj 2024 21:51