Širenje

Institut IGH odabran za projektiranje dionice autoceste u Rumunjskoj vrijedne 3,43 mil. €

Naručitelj dionice je rumunjska Državna uprava za upravljanje cestovnom infrastrukturom
Oliver Kumrić, predsjednik Uprave Instituta IGH
 Boris Kovacev / Hanza media

Institut IGH zajedno s rumunjskom građevinskom tvrtkom Constructii odabran je za projektanta na završetku izgradnje 26 kilometara nove autoceste na dionici 3C: Suplacu de Barcău – Borș autoceste Brașov – Târgu Mureș – Cluj – Oradea.

Naručitelj dionice je rumunjska Državna uprava za upravljanje cestovnom infrastrukturom (CNAIR), a projekt se najvećim dijelom financira iz fondova Europske unije. Ukupna vrijednost projekta iznosi 76,4 milijuna eura, dok vrijednost ugovora za IGH iznosi 3,43 milijuna eura.

- Institut IGH više je nego dobrodošao na tržište Rumunjske. Nakon dvije godine pripreme, konačno smo dobili velik posao. Uvjeren sam da je ovo samo prvi u nizu velikih poslova Instituta IGH na razvoju novih autocesta u Rumunjskoj - izjavio je Tibor Gibanica, savjetnik za tržište Rumunjske u Institutu IGH.

Inače, krajem 2018. godine potpisan je prvi ugovor za projektiranje i rekonstrukciju cesta u Rumunjskoj, a kroz dobivene projekte i projekte u natječajnom procesu Institut IGH nastavlja jačati svoje aktivnosti i prisutnost u toj zemlji. Dugoročni plan IGH je upravo otvaranje rumunjske podružnice te nastavak povezivanja i suradnje s lokalnim i inozemnim partnerima koji su već aktivni na tom tržištu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. svibanj 2024 12:35