ZASLUŽAN JE ŠUKER

Mamić: 'Zar mislite da je ovakav status slučajan? To je Davor Šuker. U svjetskim razmjerima ja sam miš mekinjaš, a on je institucija!'

 Ronald Gorsic / CROPIX

Prvi je iz VIP lože pred novinare novi stigao predsjednik HNS-a Davor Šuker, koji je ozarena lica govorio o fantastičnom ambijentu u Gradskom vrtu.

- Prije svega čestitke igračima i izborniku. Spektakularan ambijent u Gradskom vrtu na koji smo bili pripremljeni. Zahvalio bih cijeloj Hrvatskoj, Slavoniji i Baranji. Vrlo je bitno za HNS da je stadion bio rasprodan i da se igralo u ovakvm ambijentu - rekao je Šuker, koji se potom osvrnuo i na događanja na travnjaku:

- Završilo je 2-0, a moglo je i više. Možda je teren taj koji je malo otežavao igru, ali mislim da je rezultat realan.

Šuker je na kraju dodao da će nakon kupanja na osječkoj Copacabani, “ako Bog da”, uslijediti i ono na brazilskoj.

Zdravko Mamić je, pak, drugačije rezonirao zbivanja na travnjaku od Šukera.

- Usudio bih se reći da je ovo jedna od najboljih utakmica hrvatske reprezentacije. Ja se ne sjećam da je Hrvatska odigrala bolje u zadnjih deset godina, trebalo je biti deset razlike. Jednostavno, rezultat nije realan. Čestitke izborniku koji je sastavio izvanrednu momčad i igračima koji igraju sve bolje - rekao je Mamić, koji je u euforičnom raspoloženju najavio i novu utakmicu u Osijeku:

- Mislim da je Osijek zaslužio da ovdje proslavimo odlazak u Brazil u utakmici protiv Škotske. Ambijent je bio fenomenalan i želio bih da ovo bude jednan novi početak u hrvatskom nogometu, pri čemu mislim na atmosferu koja se ponovno vratila, nakon što smo je negdje izgubili prije godinu ili dvije dana.

Mamić je u trenutku davanja izjave, dok je Makedonija vodila protiv Srbije, a Škotska “držala nulu” u Belgiji, rekao i kako se može dogoditi “da već u četvrtom kolu Hrvatska apsolvira odlazak u Brazil”. Upitan da prokomentira Štimčevo gestikuliranje šakom prema tribini, odnosno je li to bilo upućeno njemu, Mamić je rekao da bi “volio da bi to bilo tako, ali on se okrenuo svom narodu koji je dao podršku njemu i momčadi i to je potpuno prirodna reakcija”.

- Ako netko sada traži mrlje, onda s njime nešto nije u redu. Danas je bio festival svega dobrog što nogomet čini lijepim - naglasio je Mamić, dodavši kako su utakmice reprezentacije u Osijek, Splitu i Rijeci pokazatelj želje za decentralizacijom, “ali to ne ide za sedam dana”. Dotaknuo se i statusa kojeg je Hrvatska imala u dosadašnjim kvalifikacijskim utakmicama.

- Zar mislite da je ovakav status slučajan? To je Davor Šuker. U svjetskim razmjerima ja sam miš mekinjaš, a on je institucija. Moramo čuvati svoje institucije - zaključio je Mamić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 20:19