EUROLIGA

Himki srušio Barҫu, Planinić i Tomić prvi strijelci

Caja Laboral's Tiago Splitter (C) vies with CSKA's Zoran Planinic (2L) during a Euroleague basket match, on March 30, 2010, at Fernando Buesa Arena in Vitoria. Caja Laboral won 66-53. AFP PHOTO/Rafa Rivas
 AFP

Košarkaši Himkija ostvarili su veliku pobjedu u 2. kolu Topa 16 Eurolige. Na svome su parketu srušili Barcelonu sa 78-65 uz novu vrlo dobru izvedbu našeg Zorana Planinića

Barceloni je to tek drugi ovosezonski poraz u Euroligi i prvi u drugom krugu, a uvelike mu je kumovao izostanak njezina ponajboljeg igrača, ozlijeđenog Juana Carlosa Navarra. Himki je, pak, otvorio natjecanje u skupini F dvjema pobjedama, a tijekom cijele sezone u Euroligi nije ubilježio nijedan domaći poraz.

U četvrtak je ruski sastav dobio sve četiri četvrtine i na koncu prilično uvjerljivo slavio. Planinić je na terenu proveo 31 minutu i premda ga šut nije najbolje služio, sa 16 je koševa bio prvi strijelac svoje momčadi, a dodao je i tri skoka i šest asistencija. Za dva poena je gađao 5-16, trice 0-1, a slobodna bacanja 6-6. Njegov suigrač Krešimir Lončar je igrao manje od osam minuta, ubacio je tri koša (dvica 1-3, slobodna bacanja 1-1) i uhvatio jednu loptu pod obručima.

I kod Katalonaca je najbolji strijelac bio Hrvat. Poput Planinića, Ante Tomić je ubacio 16 koševa, a skupio je i pet skokova te jednu asistenciju. Iskoristio je sedam od devet pokušaja za dva poena, kao i oba slobodna bacanja.

Euroliga, Top 16, 2. kolo:

Skupina E

Brose Baskets - Real Madrid (kasnije)

Anadolu Efes - Panathinaikos (kasnije)

Skupina F

Himki - Barcelona 78-65

Maccabi - Caja Laboral (kasnije)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 04:49