PRIDUS STAMBENI KOMPLEKS

Istraživanja su pokazala – stanovnici Zaprešića najzadovoljniji!

Pokazatelji terenskog ispitivanja u organizaciji Instituta za društvena istraživanja Zagreb na temu zadovoljstva građana njihovom životnom sredinom, opet su grad Zaprešić doveli u prvi plan. Šarm njegove tradicije, zahvalan geografski položaj i prirodno okruženje, zavidna komunalna infrastruktura te predstojeći prostorni planovi, zaista pojednostavljuju odluku u dvojbi oko izbora životne sredine i stambenog prostora.

Putujete li prigradskim vlakom, lokalnom ili autocestom, petnaestak kilometara vožnje od Zaprešića do Zagreba uzet će vam dvadesetak minuta. To je vremenski kraće od vožnje tramvajem s bilo kojeg okretišta do središta Zagreba.

Najčešći pokretač bojazni od greške pri izboru stambenog prostora je nedovoljna upućenost u tehničke, pravne i komunalne okolnosti. Ta je bojazan opravdana i poželjna jer vodi obazrivom ulaganju.

Stariji stambeni objekti kakvi dominiraju užim središtem Zagreba sve teže udovoljavaju građevinskim i energetskim standardima i sve češće iziskuju zahvate održavanja.

Visoke cijene novih stanova u Zagrebu, nedovoljno slobodnog parkirališnog prostora, prenapučenost koja u prometu i korištenju javnih usluga svakodnevno vodi gubitku dragocjenog vremena, skuplja prehrana i usluge, stresnija svakodnevnica i 33% veći prirez - samo su dio u nizu razloga zbog kojih treba na vrijeme uvažiti prednosti života u zapadnom dijelu zagrebačke županije.

Izgradnjom reprezentativnog stambenog kompleksa u ulici Ljudevita Gaja u Zaprešiću i ponudom vrhunskih stanova po povoljnim cijenama, PRIDUS je na najbolji način osluhnuo trendove građevinskog tržišta i odgovorio stambenim potrebama obitelji prosječne platežne moći. Moderna vanjska vizura i unutarnje uređenje zgrade i stanova te energetski certifikat visoke kategorije odraz su visokih standarda kvalitete građenja.

Težnja što većoj razini privatnosti za svaku obitelji unutar zgrade predstavljala je vodeći izvedbeni imperativ investitora i projektanta. Četverokatni stambeni kompleks s 44 stana izveden je u četiri spojene ali ipak zasebne cjeline. Na svakoj etaži smještena su po samo tri stana u izvedbama: dvosobni 45 m², trosobni 47- 69 m² te četiri stana u četverosobnoj varijanti od 100 m². Izvedbom većine stanova u smjeru sjever-jug omogućen je maksimalan pristup dnevne svjetlosti u prostor.

Uz vrhunske brave, kontrola ulaza u zgradu osigurana je biometrijskim čitačem otiska prsta. Izbor keramike pao je na jednog od vodećih talijanskih proizvođača – Marazzija. Efektna tekstura hrastovog parketa zaštićena je uljnim premazom. Sve cijevi su niskošumne i dodatno zaštićene od prodora buke. Ugrađen je model vrhunskih protuprovalnih vrata s futer štokovima. Sve stambene jedinice kao i prostor za zajedničko druženje i teretana su klimatizirane preko centralnog digitalnog sustava upravljanja, a rashladne jedinice smještene su na krovu. objekta. Podzemna garaža nudi čak 55 parkirnih mjesta nadomak bešumnim liftovima koji iz garaže vode k stanovima.

Uz poleđinu zgrade je 600 m² uređenog vrta za stanare, s dječjim spravama za zabavu i vježbanje na mekoj podlozi, zelenilo, popločane staze, klupice, natkrivene sjenice s priključkom za električna trošila (računala, grijače, roštilj, televizor). Ovaj je prostor zaštićen kao pripadna površina zgrade, pokriven je noćnom rasvjetom, a u vidokrugu je gotovo svih stanova u zgradi i može ga se nadzirati video kamerom.

Stambeni kompleks ima moderno opremljenu rekreacijska dvorana 'Pridus gym', a za priređivanje proslava i prigodnih druženja stanarima i njihovim uzvanicima na raspolaganju je konoba opremljena audio/video opremom, funkcionalnom kuhinjom i sanitarnim čvorom.

Marija Cetinić Oreški, 31-godišnja majka dvoje djece rado govori o preseljenju njezine obitelj u Zaprešić: «U Zaprešić sam doselila iz Prečkog. Do radnog mjesta u centru Zagreba sada kraće putujem vlakom nego što sam javnim prevozom ili automobilom putovala iz Prečkog. Uz lokaciju, ugodno nas je iznenadio vanjski izgled i unutarnje uređenje objekta Pridus, besplatni rekreativni i zabavni sadržaji u zgradi, parkiralište i podzemna garaža, kao i zaštićeni park, a obilaskom nekoliko susjednih ulica u krugu 200 metara vidjeli smo dječji vrtić, školu, Dom zdravlja, trgovački centar, sportske terene i autobusnu stanicu. Na dlanu smo imali odgovor na sve potrebe moje obitelji, pa nam nikad nije bilo lakše donijeti dobru odluku.»

«Prije posla vježbam u teretani, popijem kavu i pogledam jutarnje vijesti u baru udaljenom pet koraka, a da pritom uopće ne moram snositi nikakav trošak ili izaći iz zgrade u kojoj živim. Nisam pretpostavljala da bi mi ovakvi sadržaji mogli biti dostupni u sklopu povoljne cijene visoko kvalitetnog modernog stana. Iskoristila sam priliku i okončala iscrpljujuću potragu za novim stanom, a moja je obitelj napokon osjetila olakšanje i zadovoljstvo jer lakše usklađujemo dnevne obveze i više vremena posvećujemo sebi2, kaže 32-godišnja Lidija Kucelj Dimić.

Pridus stambeni kompleks pruža luksuz kojeg si doista možete priuštiti.

Više informacija: www.pridus.hr

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 16:14