I IGRAČI ZABRINUTI

Eduardo: Puno je novog, od izbornika do sustava; Vida: Ovo nam je ozbiljna opomena

 Vladimir Dugandžić/CROPIX

Sva sreća da je ovo bila prijateljska utakmica jer nismo igrali dobro, kazao je nakon poraza od Švicarske u Splitu (2:4) hrvatski reprezentativac Domagoj Vida.

U prvom susretu pod vodstvom novog izbornika Igora Štimca, hrvatska nogometna reprezentacija je u prijateljskom susretu u Splitu doživjela težak poraz od Švicarske 2:4 (1:2). Oba gola za Hrvatsku zabio je Eduardo (20, 65), dok su strijelci za Švicarsku bili Xhaka (11), Barnetta (37) i Gavranović (53, 81).

- Novi izbornik, neki igrači, novi sustav igre kojim se nismo uspjeli prilagoditi i dogodilo se da smo jednostavno podbacili. Štimac je od nas tražio da stojimo visoko u obrani, na 40 metara, no nije ispalo dobro na ovoj utakmici. Ovo je ozbiljna opomena, kazao je Vida, dok je dvostruki strijelac Eduardo također napomenuo da se radi ipak o prijateljskoj utakmici.

- Ovo je ipak manje važno, bolje da smo kiksali sada nego u kvalifikacijama. Puno je toga novog, od izbornika do sustava igre, a mi se u tri dana priprema i sa samo jednim zajedničkim treningom nismo uspjeli prilagoditi, kazao je Eduardo.

Utakmica Hrvatska - Švicarska odigrana je u povodu obilježavanja 100. godišnjice HNS-a, a prva kvalifikacijska utakmica za SP 2014 igra se kod kuće s Makedonijom, 7. rujna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. svibanj 2024 17:52