FORMULA 1

Alonso u kaosu Silverstonea do pole positiona

U kaotičnim kvalifikacijama koje su se protegnule na dva i pol sata Ferrarijev vozač Fernando Alonso je osigurao ''pole position'' za nedjeljnu Veliku nagradu Velike Britanije, devetu utrku sezone Formule 1.

Jaka kiša i gomila vode na stazi u Silverstoneu uzrokovali su prekid kvalifikacija tijekom druge runde. Dotad su se, među ostalima, na stazi izvrtjeli Alonso i Michael Schumacher (Mercedes), a treba spomenuti da Jenson Button (McLaren) uopće nije prošao u drugi dio kvalifikacija tako da će u nedjelju startati tek s 18. mjesta.

Nakon što je oko sat i pol na snazi bila crvena zastava, kvalifikacijski je trening nastavljen, a najbolje se na stazi, koja je i dalje bila vlažna, snašao Alonso koji je u trećoj rundi prošao krug za minutu i 51.746 sekundi. Za trenutno vodećeg čovjeka SP-a i lanjskog pobjednika u Silverstoneu to je 21. ''pole position'' u karijeri, ali i prvi nakon 2010. godine.

S drugog će mjesta u utrku krenuti Mark Webber (Red Bull) koji je bio 47 tisućinki sporiji od Alonsa, dok je treće mjesto ugrabio sedmerostruki svjetski prvak Michael Schumacher (+0.274). Uz njega će u drugom startnom redu biti aktualni svjetski prvak Sebastian Vettel, dok će iza njih dvojice početak utrke čekati Felipe Massa (Ferrari) i Kimi Räikkönen (Lotus). Slab dan McLarena upotpunio je Lewis Hamilton koji će startati tek s osmog mjesta.

Nedjeljna utrka počinje u 14 sati po srednjoeuropskom vremenu, a prema prognozi vremena, vozit će se u kišnim uvjetima.

VN Velike Britanije, rezultati kvalifikacija:

1. Fernando Alonso (Ferrari) 1:51.746

2. Mark Webber (Red Bull-Renault) +0.047

3. Michael Schumacher (Mercedes) +0.274

4. Sebastian Vettel (Red Bull-Renault) +0.453

5. Felipe Massa (Ferrari) +1.319

6. Kimi Räikkönen (Lotus-Renault) +1.544

7. Pastor Maldonado (Williams-Renault) +1.793

8. Lewis Hamilton (McLaren-Mercedes) +1.797

9. Nico Hulkenberg (Force India-Mercedes) +2.636

10. Romain Grosjean (Lotus-Renault) bez vremena

...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 01:38