DUBROVNIK NA METI

KAKO TERORIZIRA POREZNI INSPEKTOR Pobjegao s kuglicom sladoleda i nije čekao račun, a onda se vratio da zapečati taj objekt!

Prodavačica mu je pokazala račun i on je navodno priznao kako se radi o računu za njegovu kuglu sladoleda, a sve su također zabilježile i nadzorne kamere u lokalu. Inspektor je bez obzira na to izdao rješenje o zatvaranju objekta
Dubrovnik, 090808.Obitelj koja trazi spas od velikih vrucina u sladoledu i dubokom hladu dubrovackih zidina.Foto: Marko Miscevic / CROPIX
 Marko Miščević / CROPIX

Inspektori Porezne uprave RH borave na dubrovačkom području i posljednjih su dvadesetak dana izdali oko petnaestak rješenja o zatvaranju ugostiteljskih objekata, najčešće zbog neizdavanja fiskalnih računa, a kako bi 'ulovili' što više onih koji ne poštuju zakon, služe se raznoraznim smicalicama i pokušajima prevare djelatnika u objektima, piše Dubrovački dnevnik .

Iako se može zaključiti kako inspektori samo rade svoj posao, sve glasnije su kuloarske priče o drskom načinu na koji inspektori zapravo dolaze do situacije u kojoj mogu dokazati kako im nije izdan fiskalni račun.

Tako je u noći otvorenja Dubrovačkih ljetnih igara oko 1:30 sati u slastičarnu „Gossip“ u vlasništvu predsjednika Ceha dubrovačkih ugostitelja Stjepana Perića ušao sredovječni muškarac i zatražio kuglu sladoleda. Zaposlenica mu je stavila traženu kuglu u kornet i pružila sladoled, uzela novčanicu od 10 kuna te se okrenula prema kasi kako bi izdala račun. No u međuvremenu kupcu više nije bilo traga. Zaposlenica je stavila račun na pult i nastavila raditi svoj posao i nakon nekog vremena sve račune bacila u koš.

Nakon toga se kupac vratio, naravno u ruci držeći službenu iskaznicu i optuživši je kako mu nije izdala fiskalni račun.

U slastičarni Gossip tada je zavladala prava agonija, zaposlenica je bezuspješno inspektora uvjeravala kako mu je račun izdan, a kako bi dokazala svoje tvrdnje, sporni račun potražila je u košu od smeća te ga pokazala inspektoru. On je navodno priznao kako se radi o računu za njegovu kuglu sladoleda, a sve su također zabilježile i nadzorne kamere u lokalu.

Inspektor je bez obzira na to izdao rješenje o zatvaranju objekta. Ipak, vlasnik je nakon uvida u sadržaj videozapisa kamera, uvjeren u nedužnost svoje djelatnice i postupanja objekta, jučer regularno otvorio slastičarnu, a ispostavi Porezne uprave je najavio žalbu u zakonskom roku od 5 dana.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. svibanj 2024 11:04