NAJMANJE PET

VIDEO: PRVI RUSKI RATNI BOMBARDERI UOČENI U SIRIJI Amerikanci se bune: 'Pa to je presofisticirano za borbu s ISIS-om'

 screenshot YouTube

Sirija je dobila nove borbene i izviđačke zrakoplove iz Rusije za borbu protiv Islamske države, navode izvori iz sirijske vojske, a prenosi RTS. Francuska televizija TF1 objavila je snimke ruskih zrakoplova parkiranih na zračnoj luci u Latakiji te prekrivenih zelenim pokrivačem.

'Naše je zrakoplovstvo preuzelo isporuku najmanje pet borbenih zrakoplova iz Moskve, kao i jedan izviđački zrakoplov koji nam omogućava uočavanje mete s velikom preciznošću', potvrdio je visoki sirijski dužnosnik u izjavi za AFP.

Isti je izvor potvrdio da su zrakoplovi stigli prošli petak u vojnu bazu u sirijsku provinciju Latakiju, tradicionalno uporište režima sirijskog predsjednika Bašara al-Asada. Moskva je također, prema istom izvoru, isporučila i sofisticiranu vojnu opremu za borbu protiv IS-a.

NATO-ov general Philip M. Breedlove izrazio zabrinutost zbog jačanja ruskih vojnih snaga u Siriji. Breedlove je rekao da je Rusija u Siriju poslala 'prenapredno' oružje za borbu protiv Islamske države, i to s ciljem zaštite predsjednika Bašara al-Asada, prenosi AFP.

'Radi se o sofisticiranom protuzračnom oružju', rekao je Breedlove i naveo da nije vidio pripadnike Islamske države koji lete zrakoplovima za čije su rušenje potrebne takve rakete.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. lipanj 2024 04:11