NAJTEŽI PORAZ IKADA

Gojanovića ne brine katastrofa u Villachu: 'Ovo nam je dobar impuls za dalje'

To je sport, iz svake loše stvari treba izvući dobru, mislim da su sada svi u momčadi svjesni da se trebamo probuditi i koncentrirati za dalje - rekao je Gojanović
 Nenad Dugi / CROPIX

Medveščak je pretrpio najteži poraz otkako je u EBEL-u. Prvi puta u tri i pol sezone je zagrebački klub primio dvoznamenkasti broj golova, a sinoćnji potop u Villachu zaustavljen je kod 11:2.

Ironija je što se, kada bi se iz jednog kuta pogledalo, Villach još i smilovao Medvjedima. Naime, u posljednjoj trećini zabili su Austrijanci samo jedan gol, vjerojatno im se više nije ni dalo igrati, pa je to bila i "najbolja" dionica Medveščaka. U njoj je branio neiskusni (barem što se EBEL-a tiče) Tihomir Filipec nakon što je u prvih 40 minuta Villach "izbušio" Roberta Kristana s okruglih deset komada. Nakon 11 primljenih golova teško je svu krivnju svaliti samo na vratara(e), cijela momčad Medveščaka odigrala je debelo ispod razine na koju su ove sezone naviknuli svoje navijače.

- Meni ovo u sportskom smislu nije ništa strašno, ništa čudno.

Konstatacija je to predsjednika Medveščaka Damira Gojanovića nakon blamaže u Villachu. Pomalo čudna konstatacija. Jer ako je ovo najbolja momčad Medveščaka u protekle četiri sezone i ako su trenutačno drugi u Ligi, onda su ovakva rezultatska poniženja ipak - nedopustiva.

- U ovom trenutku sezone ovo doista ne vidim kao problem, već dapače kao dobar impuls za dalje. To je sport, iz svake loše stvari treba izvući dobru, mislim da su sada svi u momčadi svjesni da se trebamo probuditi i koncentrirati za dalje. Playoff je još daleko i bit će još puno iznenađenja - zaključit će Gojanović.

O eventulanim kaznama nije govorio, možda će igračima najveća kazna zapravo biti gledanje video-snimke utakmice u kojoj su se propisno osramotili. I klubu priuštili dosad neviđeni debakl i najlošiju utakmicu otkako se priključio EBEL-u.

To što je ovo bio treći uzastopni poraz Medvjeda, prvi puta ove sezone su u tako lošem nizu, još je i lako probavljivo, ali dojam nešto malo teže.

- Obrana je bila jako loša, Kristan nije imao pomoći. Baš sve je bilo protiv nas, ništa nam nije ulazilo, a oni su zabili praktički svaki puta s igračem više. Ali nije drama, vjerujem da ovo neće loše utjecati na psihu, da će igrači izvući pouke - rekao je sportski direktor Drago Ljubić uz dodatak:

- Ne ponovilo se!

Inače, dosadašnji najteži poraz Medveščaka bio je 7:0 u Klagenfurtu u prvoj sezoni (2009/10), a najteži poraz u EBEL-u uopće je Villach - Zell am See 14:0 iz 2001.

DOSADAŠNJI NAJTEŽI PORAZI

Klagenfurt - Medveščak 7:0 (2009/10)

Red Bull - Medveščak 9:3 (2009/10)

Villach - Medveščak 7:1 (2010/11)

Znojmo - Medveščak 8:2 (2011/12)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. svibanj 2024 11:39