SADA JE I SLUŽBENO: MINISTAR IDE PROTIV BANDIĆA

Predsjedništvo SDP-a: Želimo da Ostojić bude kandidat! BERNARDIĆ izjurio van: 'Ja sam borac, neću odustati!'

 Andrija Lucić / CROPIX

ZAGREB - Napokon je i službeno - Predsjedništvo SDP-a donijelo je večeras zaključak da kandidat za gradonačelnika Zagreba na lokalnim izborima u svibnju iduće godine treba biti sadašnji ministar zdravlja Rajko Ostojić.

Njihov je stav da je Ostojić mnogo bolji kandidat od Davora Bernardića, mladog predsjednika Gradske skupštine, šefa zagrebačkog SDP-a i dosadašnjeg kandidata. Zašto, nitko u SDP-u danas nije htio argumentirati.

- Zato - kratko je odgovorio Zlatko Komadina, dok je Marina Lovrić rekla da za to pitamo ostale članove Predsjedništva.

Preostali članovi pred novinare nisu htjeli stati, ali već danima kruži priča da je presudila jedna anketa koja Bernardiću nije davala velike šanse u srazu s Milanom Bandićem.

Sada je loptica prebačena Gradskom odboru koji bi se trebao sastati idući tjedan i donijeti odluku - žele li kao i Predsjedništvo stranke Ostojića za gradonačelnika ili u borbi protiv Bandića i dalje žele vidjeti Bernardića.

Kako doznajemo, ukoliko ostanu pri stavu da bi Bernardić trebao biti kandidat, Predsjedništvo će raspustiti vodstvo zagrebačke organizacije, baš kao što je to učinilo nedavno u Puli.

Sjednica Predsjedništva trajala je gotovo tri sata, a kako doznajemo, premijer Zoran Milanović inzistirao je da baš svaki član iznese svoj stav o tome tko bi trebao biti kandidat za gradonačelnika. I svi su, osim Bernardića koji je bio suzdržan, otvoreno podržali Ostojića.

Navodno su najveće kritičarke Bernardića bile Milanka Opačić i Marina Lovrić, dok je Ostojić, tvrde upućeni, u svojem izlaganju bio vrlo korektan prema svojem mlađem kolegi.

Sjednicu je prvi napustio Bernardić i prilično potresen novinarima poručio da - ne odustaje!

- Ono što mogu reći je da ja nisam po prirodi čovjek koji odustaje, nisam čovjek kojem je to u biću, ja sam jednostavno borac, takav sam po prirodi. Ali predsjedništvo SDP-a ima pravo donijeti političku odluku. Gradski odbor će biti sazvan sljedeći tjedani tada će razmotriti odluku Predsjedništva SDP-a koje je iznijelo svoj stav. Još mogu reći da će zagrebački SDP. potpuno sam u to uvjeren, odnijeti pobjedu na lokalnim izborima u svibnju - rekao je Bernardić.

Jedan od rijetkih SDP-ovaca koji je danas pristao dati izjavu je Zlatko Komadina.

- Predsjedništvo je, vjerujem, donijela odluku koja je dobra za grad Zagreb, za SDP i za kolegu Bernardića - rekao je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 21:03