GUŽVA NA VRHU LJESTVICE

FOTO: LOKOMOTIVA - HAJDUK 1-3 Andrijašević slomio Lokose i odveo Bijele do drugog mjesta!

U zaostaloj utakmici MaxTV Prve lige Hajduk je na Maksimiru pobijedio Lokomotivu sa 3-1. Dvostruki strijelac za Bijele bio je Andrijašević, a jednom je zabio Maglica
 Ivan Klindić / CROPIX

Hajduk je dokazao da Lokomotiva za njega definitivno više nije ispit iz kvantne fizike. Bijeli su se ubacili nad bod do Dinama , a ispred Rijeke.

Za otvaranje hladno je servirano "vruće" zaleđen Mujan, nakon kojeg je Maglica ubacio loptu u mrežu - uzalud. Dvojbeno, je li doista Tonći bio u nedozvoljenom položaju? Na početku igračkog slijeda dobili smo Pjacin šut s desna iz vrlo lijepe pozicije i Kalinićevu obranu na prvoj vratnici, pa zvučnu "dum" kulisu u 18. minuti. Začuo se udarac na klupi Hajduka, netko je raspalio rukom po pleksiglasu kad Bencun nije okrunio krasnu, očito uigranu fintu. Andrijašević je gurnuo loptu kraj živog zida, Bencun se s njome sam okrenuo, međutim nije pogodio vrata sa desetak metara.

I potom napikantiji detalj. Zaprešićku sudac Marko Matoc bio je na potezu.

0:1 - Andrijašević (23 - 11m)

Mesarić je u kaznenom prostoru povukao Maglicu, sudac je donio vrlo oštru odluku pokazavši na bijelu točku, a Franko Andrijašević je pogodio lijevi donji kut.

Petar Mišić nakanio je presjeći Hajdukove gušte, vukao, driblao, pucao, u 37. minuti Kalinić je njegov udarac izbacio u korner, sam ga je izvao do Mesarića koji s nekoliko metara ne uspijeva izjednačiti rezultat.

0:2 - Maglica (45)

Sjajna akcija Hajduka. Anton Maglica odigrao je dupli pas s Mujanom, ušao prema vratima s lijeve strane i zabio u suprotne rašlje.

Međutim, Tomislav Ivković goste nije htio ispratiti prazne mreže, već u 46. minuti da je šansu novacima Lendriću i Šovšiću da im štogod prirede umjesto loših Mrzljaka i Šituma, pa u 56. i Pajača na račun Trebotića. Igor Tudor nešto se jako mrštio na Mujana, a Petar Mišić spremio "bombon" na dar.

1:2 - Mišić (58)

Šovšić je odigrao povratnu loptu, Mišić pucao iz voleja sa 14 metara, Kalinić nije uspio obraniti.

Ipak, Hajduk je u srijedu imao zadnju riječ.

1:3 - Andrijašević (69)

Vršajević je ubacio s desne strane, Andrijašević skočio i glavom zabio pod prečku. Lijepo, lijepo...

Mario Maloča umalo je domaćinu poklonio autogol na rastanku, zatresao je gredu vlastitog gola.

I u pobjedi za Hajduk ima loših vijesti; Vršajević i Maloča dobiti su treći žuti karton, neće igrati u Osijeku, a Anđelković je dobio jak udarac u glavu, nije mogao istrčati na drugo poluvrijeme i pitanje je hoće li se oporaviti do subote i susreta u Gradskom vrtu. Na kratko se predstavio Elvir Maloku, pristigao iz juniora Rijeke, "prodao" bicikl i pogodio vratnicu.

LJESTVICA:

1. Dinamo 7 5 2 0 13-4 17

2. Hajduk 7 5 1 1 15-5 16

3. Rijeka 7 4 3 0 14-4 15

4. Lokomotiva 7 5 0 2 11-7 15

5. Istra 1961 7 3 2 2 9-9 11

6. Split 7 2 2 3 9-10 8

7. Zadar 7 2 1 4 9-15 7

8. Hrvatski dragovoljac 7 0 3 4 5-11 3

9. Osijek 7 1 0 6 7-21 3

10. Slaven Belupo 7 0 2 5 7-13 2

LOKOMOTIVA - HAJDUK 1-3 (Mišić 58 / Andrijašević 23-11m, 69, Maglica 45)

UTAKMICA JE ZAVRŠENA!

88. minuta - Barbarić je nakon kornera mogao smanjiti, ali glavom je pucao preko vrata.

86. minuta - Mladi Elvir Maloku zamalo je imao debi iz snova. Bradarić ga je sjajno proigrao petom, a lopta je nakon Malokuovog udarca 'liznula' vratnicu.

79. minuta - Velika sreća za Kalinića! Maloča je u namjeri da zaustavi jednu ubacivanje sa strane pogodio gredu svog gola.

69. minuta - Hajduk je opet zagospodario terenom i vrlo brzo naplatio svoju inicijativu. Vršajević je odlično ubacio s desne strane, Andrijašević visoko skočio i glavom pogodio za veliko vodstvo Bijelih!

58. minuta - Lokosi se vraćaju! Šovšić je s lijeve strane pronašao Mišića, koji iz voleja s 11-12 metara 'probija' Kalinića.

56. minuta - Ivković riskira, već je napravio treću izmjenu.

47. minuta - Pjaca je promašio za Chaga, a Kamerunac je promašio cijelu loptu.

Počelo je u nastavku, hajdukovcima će u napadu sada prijeti njihov bivši napadač Ivan Lendrić.

Završeno je prvo poluvrijeme!

45. minuta - Hajduk je prije odmora ipak udvostručio prednost. Maglica i Mujan su odigrali odličan dupli pas, a na kraju je Maglica odličnim udarcem s lijeve strane iskosa skinuo paučinu ispod grede.

44. minuta - Sušić je promašio meč-loptu za Hajduk! Mujan mu je sjajno vratio loptu, Sušić je bio sam na desetak metara, ali je promašio cijelu loptu!

37. minuta - Dvije velike prilike Lokomotive. Prvo je raspoloženi Mišić odlično pucao sa 18 metara, ali lovre Kalinić je pokazao da je u velikoj formi. Nakon kornera zaspala je cijela obrana Bijelih, a Mesarić je iz blizine promašio cijeli okvir gola.

30. minuta - Solo prodor Mišića okončan je udarcem s 20 metara ravno u Kalinića

23. minuta - Hajduk vodi nakon pogotka Andrijaševića iz jednaesterca. Mesarić je unutar kaznenog prostora potezao Maglicu za dres, a Matoc je bez razmišljanja pokazao na bijelu točku. Desetka Hajduka je pogodila za vodstvo Bijelih.

18. minuta - Kakva prilika za Hajduk! Andrijašević je prevario cijelu obranu lokomotive i iz slobodnog udarca podvalio za Bencuna. Napadač Hajduka je bio sam ispred Picka, ali je promašio okvir vrata.

17. minuta - Mišić je odlično pucao glavom, ali Kalinić odbija u korner.

10. minuta - Prvi kontranapad Lokomotive i odmah velika šansa. Pjaca je na širokom prostoru pretrčao Jozinovića, pucao iz blizine, ali Kalinić je odlično reagirao.

6. minuta - Maglica je zatresao mrežu Picka nakon asistencije Mujana, ali sudac je poništio pogodak zbog zaleđa.

5. minuta - Picak je spašavao ispred Bencuna.

Utakmica je počela!

Na stadionu je oko 1000 gledatelja.

Do prije sat vremena u Zagrebu je bilo veliko nevrijeme, tako da je i teren natopljen...

LOKOMOTIVA: Picak, Matas, Barbarić, Mesarić, Bručić, Chago, Mrzljak (od 46. Lendrić), Trebotić (od 56. Pajač), Pjaca, Šitum (od 46. Šovšić), Mišić.

HAJDUK: Kalinić, Vršajević, Maloča, Milović, Jozinović, Anđelković (od 46. Bradarić), Andrijašević (od 72. Pašalić), Sušić, Mujan, Bencun, Maglica (od 84. Maloku).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 07:31