STALI NAKON BAKLJADE

HLADAN TUŠ NA POLJUDU Krstičević: Strašno mi je teško; Maloča: Navijači, oprostite nam!

'Opet se vraćamo na Kiša. Znate, puno djece nam igra, nosi igru, previše od njih očekujemo, ne ide to tako. Ja bih želio da on uđe, ali teško je samo mlade gomilati'
 Paun Paunović/CROPIX

- Teško mi je pao poraz, vrlo teško – govorio je promukli Mišo Krstičević.

- Imali smo dosta šansi, a na kraju smo primili gol iz slobodnog udarca i odbijanca. Silno smo željeli nastaviti niz pobjeda u Poljudu. Žao mi je zbog publike, došli su u tolikom broju, zahvaljujem im na podršci koju nam stalno pružaju.

- Oremuša sam izvadio zbog udarca u rebra, a ne zbog igre, slažem se da je dotad bio agilan. Žalio se da nema zraka. Dosta je centaršuteva bilo, mislio sam da Maglica to realizira.

- Poslao sam i Milovića u napad, a imao i ostavio Kiša na klupi, točno. Opet se vraćamo na Kiša. Znate, puno djece nam igra, nosi igru, previše od njih očekujemo, ne ide to tako. Ja bih želio da on uđe, ali teško je samo mlade gomilati. Ja Kiša obožavam, ali čekam trenutak da ga bezbolno ubacim.

- Trebalo je biti 1:0 za nas, a na kraju 1:0 za njih, nogomet ti vrati na ružan način. Imali smo barem tri čiste situacije da povedemo, postignemo gol... - zdvajao je Krstičević.

Igor Pamić je bio veseo...

- Prvo poluvrijeme je jedno od naših najslabijih ove sezone, Bog nas je spasio. Kasnije smo se ipak pribrali, konsolidirali, došli do pobjede, izdržali nalete domaćina. Svaku utakmicu dosad u Poljudu Hajduk je vodio i Bog nam je dao tu šansu da nam Hajduk ne da gol...

- Uvijek je zasluženo kad se pobijedi, a zahvalit ću i nekim natpisima u novinama gdje su nas otpisivali i potcijenili, motivirali su nas dodatno...

- Splitska publika je fantastična, htio bih svugdje igrati pred takvom publikom kao što je Torcida, bio bih budalast da to ne istaknem...

- Zašto sam isključen, što sam prigovarao? Moj je igrač ležao na podu, a Hajduk nije izbacio loptu u aut, samo sam to prigovarao...

Tužni, i s ponekom suzom u oku, igrači Hajduka napustili su travnjak nakon bolnog poraza na domaćem travnjaku od Istre. Nije to bila obična utakmica ni obični poraz, izgubiti pred preko 20 tisuća navijača koji su došli podržati klub u teškim financijskim trenucima i u ovoj 'običnoj' utakmici posebno je teško.

- Izgleda da se naša mlada momčad nije uspjela nositi s ovim utegom igranja pred toliko gledatelja. Znali smo i prije početka utakmice da će biti ovoliko navijača, ali očito je to bio pretežak uteg. No, bit će još utakmica, neće ovdje nogomet stati. Ne vjerujem da ćemo u idućim utakmicama imati baš ovakvu podršku, ali dat ćemo sve od sebe da se dignemo - kazao je Hajdukov vratar Goran Blažević.

Kratko je pred novinare izašao i kapetan Mario Maloča.

- Ispričavamo se svi zajedno gledateljima, jednostavno nije išlo. Ali, nismo letjeli pod nebo nakon pobjeda, nećemo sada ni potonuti nakon poraza - kazao je Maloča.

- Ovo nam je jako bolan poraz. Nažalost nismo uspjeli uzvratiti navijačima nakon svega onoga što se događalo oko kluba posljednjih dana. Pokazalo se da nam je Istra zaista trn u oku. Kao da smo igrali pod ručnom kočnicom. Oni su se branili sa svih deset igrača, u svojih 40 metara. Kada mi nismo zabili u prvom poluvremenu, kažnjeni smo u nastavku. Nažalost kao da nas je stanka zbog dima zaustavila, kao da je stao čip u našim glavama, stali smo - kazao je Goran Milović.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 17:29