Aktivna vikend avantura u Koprivničko-križevačkoj županiji

Raznolikost Koprivničko-križevačke županije

Amazon of Europe Bike Trail

S pet posebnih rezervata, dvije park šume, tri značajna krajobraza, dva spomenika parkovne arhitekture te Regionalnim parkom Mura-Drava, Koprivničko-križevačka županija nudi širok spektar zanimljivih destinacija usred netaknute prirode. Ovdje se možete prepustiti čarima blagih, slikovitih polja i livada sliva rijeke Drave, doživjeti spoj rijeke Mure s Dravom, istražiti skriveni svijet obala i kanala Drave te upoznati Posebni ornitološki rezervat Veliki Pažut kod Legrada. Prošećite kroz prostrane šume Kalnika i Bilogore i uronite u priču o prirodnom bogatstvu koje nudi ovaj prekrasan kutak Hrvatske. Smještena u srcu Hrvatske, ova regija obiluje prirodnim ljepotama, od slikovitih rijeka stvorenih za adrenalinske avanture, do prekrasnih biciklističkih staza, pružajući nezaboravna iskustva za posjetitelje svih dobnih skupina.

image

Rijeka Drava

Iskusite aktivnosti na Dravi - kajaking, rafting i kanuing

Drava, jedna od najvažnijih rijeka ovog dijela Europe, pruža idealnu kulisu za vodene avanture. Za one željne uzbuđenja, kajaking, rafting i kanuing na Dravi nude nezaboravne doživljaje. Ploviti njenim mirnim tokom ili se prepustiti brzim strujama, omogućuje posjetiteljima da istraže netaknutu ljepotu ovog riječnog krajolika. Profesionalni vodiči osiguravaju sigurnost i pružaju nezaboravno iskustvo svima koji se odluče upustiti u vodene avanture. Svakako valja istaknuti i posjet Art centru Ješkovo, smještenom uz dravski rukavac (jezero Ješkovo). Daleko od buke, u tišini prirode, ovdje živi i stvara veliki umjetnik Dragutin Ciglar – Lao.

Na registriranoj kanuing stazi "Drava Tour Adventure" koja se nalazi na relaciji Brodić - Križnica ukupne duljine oko 12 km, 2017. godine započelo je prvo natjecanje u kanuingu.

Za sve one željne adrenalina i avanture, rafting niz rijeku Dravu je pravo iskustvo. Staza je duga oko 12 km, počinje u mjestu Brodić u Ferdinandovcu i završava na posljednjem panonskom otoku - Križnici u Pitomači. Ovaj očaravajući tok rijeke Drave, bogat biljnim i životinjskim svijetom te mnoštvom sprudova koji pružaju doživljaj sličan najljepšim plažama, samo su dio onoga što vas očekuje tijekom ove trosatne avanture niz Dravu.

image

Kajaking na Dravi

Biciklizam - Upoznajte "Amazon of Europe" na dva kotača

Biciklizam je idealan način da se istraže skriveni kutci ove regije. S mrežom staza koje prolaze kroz prekrasne krajolike, posjetitelji mogu uživati u vožnji kroz guste šume, pitome doline i uz rijeku Dravu.

Kroz Koprivničko-križevačku županiju prolazi poznata međunarodna biciklistička staza - Europska Amazona (Amazon of Europe Bike Trail). Duga je preko 1,250 kilometara, prati riječni krajolik rijeka Mure, Drave i Dunava te pruža jedinstvenu priliku za aktivan odmor.

Ovdje prolaze tri njene slikovite etape.

Etapa Prelog – Koprivnica

Istražite netaknuto područje sliva rijeke Drave, doživite najljepše poglede na rijeku i uživajte u romantičnim ribnjacima. Dan se završava u povijesnom gradu Koprivnici gdje možete kušati tipična jela Podravine i probati odlična vina s okolnih brežuljaka Bilogore.

Etapa Koprivnica – Đurđevac

Uživajte u najljepšim pogledima na rijeku, doživite pravi "Amazon of Europe", opustite se u području romantičnih jezera i ribnjaka te istražite umjetnički duh svjetski poznatih slikara naive u mističnoj prirodi. Završite dan u povijesnom gradu Đurđevcu.

Etapa Đurđevac – Pitomača

Otkrijte područje „Hrvatske Sahare“ i prekrasne okolice Regionalnog parka Mura-Drava u njegovom najbolje očuvanom dijelu. Istražite staru jezgru Đurđevca i Posebni geografsko-botanički rezervat Đurđevački pijesci i upoznajte osebujno stanište s velikim brojem endemičkih vrsta, jedinstvene flore i faune, te vidljivim oblicima pješčanih dina. Upoznajte velike etnološke zbirke u Brodiću i Podravskim Sesvetama. Dan završite u Pitomači.

Bez obzira jeste li rekreativni biciklist ili iskusni avanturist, ovdje će te pronaći stazu koja odgovara vašim vještinama i interesima.

Županija također nudi Bike&Bed smještaj s dodatnim sadržajima za bicikliste, kao što su pohrana bicikala, sušenje i čišćenje opreme te alati za popravke.

image

Amazon of Europe Bike Trail

Put kroz prašinu - vožnja quadovima

Za one koji traže ekstremnije doživljaje, vožnja quadovima nudi dozu adrenalina u divljini. Kroz off-road avanturu, posjetitelji mogu istražiti nedostupne dijelove regije, osjećajući snagu i uzbuđenje vožnje kroz raznolike terene. Provozajte se makadamskim putevima i neutabanim šumskim stazama, uputite se kroz park šumu „Borik“ i otkrijte ljepote Đurđevačkog kraja i zelenih obronaka Bilogore. Nedaleko od Đurđevca, upoznajte maleno selo Sveta Ana i Svetojanski potok, uz koji su mještani izgradili stari mlin s branom, simbolizirajući spoj tradicije i prirode.

Aktivna Avantura koja ostavlja bez daha

Aktivna vikend avantura u Koprivničko-križevačkoj županiji nudi nezaboravno iskustvo za sve ljubitelje prirode i adrenalinskih izazova. Doživite istinsku pustolovinu u srcu Hrvatske - dođite u Koprivničko-križevačku županiju i prepustite se aktivnostima na svježem zraku koje će vas ostaviti bez daha!

image

Vožnja quadovima

Saznajte više OVDJE.

image

promo

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 13:55