Fortenova grupa i njene kompanije Agrolaguna, Jamnica i Konzum i ove su godine glavni sponzori Trke na prstenac u Barbanu

Trka na prstenac i Agrolagunin taste&shop Festigia na adresi Mate Vlašića 34 u Poreču – odlične ideje za posjet Istri

promo

 Merlo De Graia A.k.a. Neven Jurj/

Trka na prstenac tradicionalna je istarska povijesna viteška igra o kojoj najstariji zapisi datiraju iz 1696. godine, a koja se u kontinuitetu održava od 1976. godine, svakog pretposljednjeg vikenda u kolovozu u Barbanu u Istri. Radi se o manifestaciji koja se temelji na velikom bogatstvu tradicijske baštine i kulture Istre i Hrvatske, a koja iz godine u godinu privlači sve veći broj gledatelja, posebno domaćih i stranih turista.

image

promo

Riječ je o pravoj atrakciji koja objedinjuje jahačke vještine i sportski duh, jer natjecatelji, barbanski vitezovi, kroz tri trke, u manje od 12 sekundi svladavaju stazu dugu 150 m i kopljem gađaju prstenac koji visi pričvršćen na konopu. Prstenac se sastoji od kruga s pet polja. Vrednuje se pogodak u svako polje, a najviše bodova nosi pogodak u sredinu. Natjecatelj s najviše osvojenih bodova postaje slavodobitnik Trke. Višednevna manifestacija sastoji se od nekoliko događanja; službenog otvaranja i podizanje zastave, Trke za viticu, tradicionalnog gađanja letećih meta, disciplina TRAP i centralnog događanja - 48. Trke na prstenac koja će se održati u nedjelju, 20. kolovoza, u 17 sati, uz izravni prijenos na četvrtom programu Hrvatske televizije. Manifestaciju će pratiti i bogati zabavni program tako da se Barban i ove godine ucrtao na kartu događanja koja se obavezno moraju posjetiti. Detaljnije info o programu potražite na: www.trkanaprstenac.hr.

Ovakva tradicijska događanja sastavni su dio pozicioniranja Istre kao nezaobilazne turističke destinacije. Važan dio ukupne turističke ponude pritom čini i autohtona eno-gastro ponuda. Agrolaguna, kao jedan od sponzora Trke i jedan od najvažnijih istarskih proizvođača hrane, oduvijek značajno doprinosi promociji kvalitetnih lokalnih proizvoda. Od ove godine to čini i u sklopu svoje nove kušaonice i trgovine istarskih sireva, maslinovih ulja i vina u Poreču na adresi Mate Vlašića 34. Riječ je o kreativnom konceptu taste&shop Festigia kojim Agrolaguna obogaćuje ponudu eno-gastro turizma u Istri, nudi veliki izbor vrhunskih vina Festigia i Vina Laguna, Ol Istria maslinovih ulja i istarskih sireva Špin.

image

promo

Ova trgovina i kušaonica je omiljeno mjesto okupljanja svih gurmana koji cijene autohtone istarske proizvode. Dodatno je važno napomenuti da su Agrolagunini proizvodi bilo da se radi o vrhunskim vinima ili sirevima, nositelji i mnogobrojnih internacionalnih nagrada, medalja i priznanja za najbolje proizvode. Stoga ako ste u Istri ili razmišljate o vikend putovanju, pozivamo vas da posjetite Barban, Trku na prstenac i Agrolagunin taste&shop Festigia na adresi Mate Vlašića 34 u Poreču, te da uživate u spoju izvrsne lokalne hrane i pića te tradicije Istre.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. svibanj 2024 19:44