Gastronomsko brendiranje Grada Daruvara, 6-i elementi

Daruvar je grad kojim vlada element vode, poznat je po svojim termalnim izvorima koji su implementirani u zdravstveni turizam. Daruvar je grad vrhunskih vina i craft piva, a koje su ugostitelji znalački sljubili uz svoje specijalitete– 6-i elementi.

Fast Food Black and White

 Uskoković Predrag/

Projekt 6-i elementi provodi Turistička zajednica Daruvar – Papuk u suradnji s Gastronautima, a uz potporu Hrvatske turističke zajednice, Turističke zajednice Bjelovarsko-bilogorske županije, Grada Daruvara i Daruvarskih toplica.

Oko njega su se okupili svi daruvarski ugostitelji te osmislili svoje gastronomske interpretacije na teme: Jela koja jačaju imunitet, Jela za sportaše i Daruvarske parove.

Na zajedničkom jelovniku 6-i elementi – Jela koja jačaju imunitet, svaki od daruvarskih ugostitelja nudi barem jedno jelo koje „tjera“ viruse, bazirano na nekom od sastojaka koje jača prirodni imunitet – kadulji, češnjaku, đumbiru, ljutoj paprici, kurkumi, hrenu, medu…

Kako u Daruvar dolazi veliki broj sportaša na opravak i treninge, daruvarski restorani nude posebnu ponudu jela s visokim udjelom proteina, čije su nutritivne vrijednosti u skladu s potrebama osoba koje treniraju.

image

Kavana Queen

Uskoković Predrag/
image

Little Italy Pub

Uskoković Predrag/
image

Restoran Srce

Uskoković Predrag/

Pod jelovnikom Daruvarski parovi, 6-i elementi sljubljuju jela s namirnicama iz okolice Daruvara s točno određenim craft pivama Peti element te Staročeško ili pak s daruvarskim vinima te prirodnom limunadom i domaćim jogurtom. Daruvar je i grad sinergije hrvatske i češke kulture što se reflektira i u ponudi pojedinih restorana.

U projektu pod nazivom 6-i elementi koji provodi Turistička zajednica Daruvar Papuk u suradnji s poduzećem Abisal – Klub Gastronaut, okupljeni su daruvarski ugostitelji: Restoran Little Italy Pub, Kavana Queen, Restoran Terasa i Restoran Taverna Daruvarskih toplica, Zdravljak Orijent, Gostionica Srce i Fast Food Black&White.

image

Restoran Taverna

Uskoković Predrag/
image

Restoran Terasa

Uskoković Predrag/
image

Zdravljak Orijent

Uskoković Predrag/

Projekt 6-i elementi ima za cilj povezati lokalne proizvođače s ugostiteljskim objektima, a podržavaju ga i brojni proizvođači koji su ujedno i partneri ovog projekta poput Pčelarstvo Daruvar d.o.o., Ribnjačarstvo Končanica d.o.o., Pivovara Daruvar d.o.o., Destilerija Wise Grus, Badel 1862 d.d. - Vinarija Daruvar, Biogal d.o.o., OPG Tomislav Horvat i na taj način upotpunili cijelu gastronomsku priču daruvarske destinacije.

Napravljeni su jelovnici s novokreiranim jelima ugostitelja na 3 zadane teme, a koji su otisnuti za svaki objekt ponaosob kako bi prezentacija nove gastro ponude bila potpuna.

Zajednička ponuda objavljena je na Internet stranici TZ Daruvar-Papuk www.visitdaruvar.hr.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. travanj 2024 07:10