Ljetnikovac Residence Kaštelet ovaj vikend bio je mjesto susreta povijesti, ljepote i druženja

Nekadašnji plemićki ljetnikovac Residence Kaštelet ponovo je zasjao punim sjajem! U jednoj od perjanica hotelskog lanca Bluesun Hotels & Resorts proslavljeno je otvaranje renoviranog baroknog ljetnikovca koji još od 18. stoljeća ponosno krasi obalu Tučepa.

promo 

 John Pavlish/

Druženje u očaravajućem atriju

Uzvanici su u petak, 15. srpnja uživali u u jedinstvenoj atmosferi Kašteletovog impresivnog atrija. Među ostalima: glumica Nataša Janjić Medančić, glazbenica Domenica Žuvela, TV lice Korana Gvozdić, stand up komičar Ivan Šarić i bivša miss Hrvatske, Fani Čapalija.

image

promo

John Pavlish/
image

promo

John Pavlish/
image

promo

John Pavlish/
image

promo

John Pavlish/

Atmosferu je na najvišu razinu podigao glazbenik Marko Tolja, izborom pjesama nezaboravnog Franka Sinatre. Pred gostima su se našle vrhunske delicije kroz večeru u pet sljedova.

Nastavak bogate tradicije

Residence Kaštelet bivši je ljetnikovac don Klementa Grubišića, filozofa i pisca, podignut još 1766. U svom je Kašteletu, izgrađenom od klesanog kamena, don Grubišić ugošćavao brojne domaće i strane uglednike tog vremena. Samu zgradu je 1967. adaptirala arhitektica Olga Pavlinović, a 2005. godine Kaštelet je obnovljen i postaje dijelom Bluesun hotela.

image

promo

John Pavlish/

Konačno, 2021. je došlo vrijeme da mu se podari novi sjaj. Ovaj zadatak povjeren je Studiju Franić Šekoranja, uz arhitektonsku podršku tvrtke Stabilnost. Sobe, javni prostori, vanjske terase te atrij su u potpunosti preuređeni. Renovacija Kašteleta trajala je šest mjeseci i dovršena je u svibnju 2022., pred ljetnu sezonu, kako bi goste željne jedinstvenog iskustva odmora u elegantnom povijesnom okruženju dočekao u punoj spremi.

Mjesto gdje se susreću ljepota i povijest

Osnovna misao vodilja bila je zadržati duh Kašteleta te se, prema zahtjevu vlasnika, u projektiranje interijera i eksterijera krenulo s osobito velikim poštovanjem prema povijesnom naslijeđu. „Kaštelet budi osjećaj mira i spokoja; mjesto je to gdje se susreću ljepota i povijest. Ovo je simbolična Bluesun destinacija gdje obitelji, parovi, izletnici i ljubitelji putovanja mogu stvarati sjajne uspomene“, poručio je Mubarak Al-Khalifa, predsjednik uprave Sunce hotela d.d.

image

promo

John Pavlish/
image

promo

John Pavlish/
image

promo

John Pavlish/

Zanimljivo je napomenuti da je Kašteletov atrij preuređen tako da se u njemu može nastaviti tradicija koncerata dalmatinskih klapa, čime se čuva važan dio nematerijalne baštine Dalmacije. A kao što je pokazao Marko Tolja, prostor je savršen i za koncerte hrvatskih i svjetskih glazbenih zvijezda. Ova je renovacija dio investicijskog ciklusa u Bluesun Hotels & Resorts tijekom kojeg je u šest hotela u portfelju uloženo više od 45 milijuna eura.

Residence Kaštelet savršeno je mjesto za odmor svima koji žele pobjeći od ubrzanog tempa života; mjesto gdje se povijesno nasljeđe i udobnost sastaju na najelegantniji način.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. svibanj 2024 01:53