Otac Josip izgradio je temelje njihova poduzetničkog puta. Iako sam nije imao mnogo predznanja u poljoprivredi, njegova požrtvovnost, težak rad i trud omogućili su da sa suprugom i sinovima prebrodi težak početak te da zajednički krenu graditi i širiti uspješnu obiteljsku priču.
Proizvodnja kozjih sireva u obitelji Perković uslijedila je kao prirodan razvoj njihove farme koja se u počecima fokusirala na opskrbu njihove obitelji i lokalnog tržišta svježim kozjim mlijekom i mesom. U početku nisu imali zemlje za razvoj velike stočarske proizvodnje, no s obzirom na to da je sin Ivan iz zdravstvenih razloga imao stalnu potrebu za svježim kozjim mlijekom, odabir smjera razvoja došao je spontano.
Velike prednosti konzumacije kozjih sireva
Prednosti konzumacije kozjeg mlijeka i sira u odnosu na kravlje su brojne, a jedna je i da kozje mlijeko ublažava i liječi bronhitis i upale pluća. Kozje mlijeko je po svojem sastavu najbliže majčinom mlijeku te je do pet puta probavljivije od kravljeg i kao takvo prikladnije za konzumaciju.
Plod bratske ljubavi i sloge
Nakon desetljeća razvoja sirevi obitelji Perković danas su plod bratske ljubavi i sloge, ali i višegodišnjeg iskustva u radu sa životinjama i primjene znanja u poljoprivredi na njihovom OPG-u. U svom pristupu Perkovići se vode tradicijom, no godinama su skupljali dodatna saznanja o zahtjevima modernog tržišta te krenuli istraživati kako poboljšati vlastite recepture. Tako su osim ručno rađenog polutvrdog natur kozjeg sira nastale i druge dvije jednako kvalitetne vrste - sir s vlascem i dimljeni. Svi elementi proizvodnje sirovina drže se u zatvorenom proizvodnom ciklusu i pod nadzorom.
Braća Perković sirevi na plavim Startaj Hrvatska policama
Ideju da se prijave na projekt Startaj Hrvatska, braći Perković je dao prijatelj i prošlogodišnji finalist Zvonimir Kalić koji se predstavio svojim Croaticanna uljima od konoplje. Svi sirevi Braća Perković mogu se pronaći na plavim policama u svim INTERSPAR hipermarketima i odabranim SPAR supermarketima, a ostale kandidate gledajte nedjeljom u 16 sati na programu Nove TV.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....