TEŠKE SUDAČKE POGREŠKE

FOTO: SKANDAL NA POLJUDU Caktaš i Vuković slomili Cibaliju, sva tri gola postignuta iz zaleđa! Lokomotiva deklasirala Slaven Belupo

 Ante Cizmic / CROPIX

Tek s igračem više, nakon što je u 72. minuti zbog drugog žutog kartona isključen veznjak Cibalije Petar Mišić, Hajduk je uspio slomiti otpor žilave Cibaliju na Poljudu i doći do pobjede 2-1 koja je Splićane vratila na drugu poziciju u prvenstvu.

Odlučujući gol zabio je je Crnogorac Ivan Vuković u 79. minuti, nakon prekida, na centaršut Mije Caktaša. Vuković je bio najviši u skoku te je iz blizine skrenuo loptu u mrežu Vinkovčana. Bilo je to pravo olakšanje za publiku, ali i igrače Hajduka kojima kao da je pao teret s leđa.

Nakon isključenja Mišića, Hajduk je igrao viktoriju pred vratima Matkovića, navaljivao je i pokušao na sve način zabiti gol. Tko zna bi li Vinkovčani izdržali da nije bilo isključenja, čini se opravdanog iako će biti prigovora na suce jer je gol Vukovića pao iz zaleđe, kao i onaj koji je zabio Bartolović.

Utakmica je ponudila priličnu dramu. Na početku je Hajduk promašio neke izvrsne šanse, Vuković ni sa pet metara nije uspio zabiti gol. Kad se promaše takve šanse obično stigne kazna, ali to se ovog puta nije dogodilo nego je Hajduk prvi došao do vodstva.

U 27. minuti zabio je Mijo Caktaš koji se odlično snašao nakon jednog odbijanca. Tukao je Sušić, odbio je vratar Cibalie Matković, a Caktaš je bio najspretniji pa je tu loptu pospremio u mrežu.

Činilo se da bi nakon postignutog gola Hajduk mogao do kraja zagospodariti ovom utakmicom, ali umjesto daljnje dominacije Splićana otvorili su se Vinkovčani i počeli su ozbiljno prijetiti Blaževiću. Pokušavao je Filipović, trudio se borbeni Bartolović i taj je trud na koncu dao ploda, Cibalia je došao do izjednačenje već u 39. minuti.

Hajduk nije imao ni sreće, Sušić je pogodio stativu na početku drugog poluvremena, a kako su Hajdukovi napadi jenjavali, Krstičević je posegnuo za adutom s klupe za pričuve, uveo je Tomislava Kiša. Dao mu je pola sata, ali čovjek preokreta bio Vuković. Iako je Caktaš zabio i asistirao, a Kouassi odigrao odličnu partiju, Crnogorac je zabio za pobjedu, a to je najvažnije.

Lokomotiva deklasirala Belupo

U poluvremenu je trener domaćina Tomislav Ivković u svlačionici ostavio Mathiasa Chagu i uveo Dinka Trebotića. Bio je to pravi preporod Plavo-bijelih, poluvrijeme za nogometne priručnike.

Već u prvoj minuti nastavka nova sjajna prilika za Lokomotivu. Pjaca je proigrao Domagoja Antolića, koji je neometan s deset metara pucao loše, pokraj vrata. No već u 49. minuti Lokomotiva je povela. Antolić je na desnoj strani izbacio Borasa, koji je nisko centrirao prema Kramariću. On je pred vratima bio u duelu s Juricom Pranjićem, a nesretni stoper gostiju, čini se, gurnuo je loptu u vlastitu mrežu. Tako je Lokomotiva povela iako nijedan njen udarac dotad nije išao u okvir vrata...

Nakon primljenog pogotka Slaven se pomalo raspao. Ubrzo je Kramarić upropastio novu sjajnu priliku i ubacivanje Borasa, lopta je nakon njegovog udarca otišla u korner. Korner iz kojeg je Lokomotiva zabila drugi pogodak. Udarac iz kuta Lokosi su izveli kratko pa je Antolić ubacio prema drugoj vratnici odakle se odnekud stvorio Barbarić i poentirao glavom. Slaven je bio u potpunom nokautu, uskoro mu je odbrojeno do tri... Kramarić se poigrao s obranom Slavena, vratio na peterac gdje je spreman bio strijelac Pjaca. Četiri minute kasnije i četvrti gol. Ivan Peko je pobjegao po desnoj strani čim je ušao u igru. Centrirao je, a Kramarić neobranjivo glavom zabio 15. gol ove sezone u prvenstvu. Pa je onda u 70. zabio i Peko. Po lijevoj strani prošao je još jedan pričuvni igrač Tomislav Martinac i idealno uposlio povratnika na Kajzericu, Peku, koji je iz blizine poentirao. Nikola Rak i Davor Vugrinec su potom dvaput opasno zapucali, ali i Picak je imao svoj dan. Čudesno poluvrijeme Lokosa, drugi dio kakav se ne pamti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 23:49