DRŽAVNI VRH NA MISAMA ZA PRAVOSLAVNI BOŽIĆ

Josipović: Ovo je dan ljubavi i prijateljstva među svim narodima

 Robert Fajt/CROPIX

Uz pozdrav “Mir Božji, Hristos se rodi”, episkop Srpske pravoslavne crkve i mitropolit zagrebačko-ljubljanski i cijele Italije Jovan Pavlović na pravoslavni je Božić u hramu Preobraženja Gospodnjega u Zagrebu pozvao vjernike da unutarnjim mirom i mirom sa svim ljudima na najbolji način posvjedoče Krista.

- Budimo mirotvorci, djeca Božja i ispunimo Božje zapovijedi. Ljudi trebaju biti okrenuti jedni prema drugima, živjeti u miru kako bi mladima osigurali sretniju budućnost. Kad bude više razumijevanja među ljudima, božićna poruka imat će svoj puni smisao - poručio je mitropolit Jovan.

Božićnoj liturgiji bio je nazočan i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić sa suradnicima, a nakon mise bio je i na božićnom prijemu u uredu mitropolita Jovana Pavlovića. Dan prije, na pravoslavni Badnjak, na svečanoj su liturgiji sa suprugama bili i premijer Zoran Milanović te predsjednik Ivo Josipović.

- Želim da ovaj Božić bude novi dan nade za sve one koji pate, koji su siromašni i nemaju svoj dom, ili se tek trebaju vratiti u svoje domove. Želim da ovo bude dan prijateljstva i ljubavi među svim ljudima, bez obzira na vjeru i narodnost - poručio je predsjednik Josipović nakon božićne mise u karlovačkoj crkvi Sv. Nikolaja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 07:35