POGLEDAJTE ZAVRŠNICU!

KAKAV TRILER! Travis u zadnjoj sekundi srušio Partizan i raspametio 7.500 navijača!

Prvo je Delaš tri sekunde prije kraja postigao tricu za vodstvo Zadra, a onda je dvije sekunde poslije Bertans vratio Partizanu prednost. Ali nije bilo gotovo...
 Luka Gerlanc / CROPIX

Zadrani su u 14. kolu ABA lige ostvarili šestu pobjedu u ABA ligi. Nazorovi igrači su nakon triler završnice raspametili oko 7.500 navijača Krešinoj dvorani i pobijedili Partizan s 80-78!

Dobro se popunio Višnjik, nije ostalo puno praznih stolaca. Posve očekivano jer Zadar je pobjedom u Splitu ispisao privlačnu pozivnicu, a raspored je doveo Partizan, jednu od momčadi koja ima i nastupe u Euroligi. Dušan Vujošević, trener beogradske momčadi, zbog kazne nije bio na klupi, ali je sjedio u drugom redu zlatnog VIP-a što gotovo nikog nije ni zanimalo jer mu se publika uopće nije 'obratila', a i on je pridonio tomu sjedeći posve mirno na svom stolcu.

Kad je o igri riječ, u prvom je poluvremenu Partizan ponudio mrvicu više nego Zadar i zato je mala prednost konstantno bila na njegovoj strani. Dok je u prvoj četvrtini Zadar imao dovoljno izbalansiranu igru, premda je zaostajao u skoku, imao je i vodstvo. Ne veliko, istina, ali ipak... U drugoj je četvrtini puno minuta Zadar potrošio na traženje izlaska iz napadačkoga kontraritma. Gotovo pet minuta prošlo je, a Zadrani su ubacili svega četiri poena. Partizan je, pak, koristio napadački skok i nešto bolju realizaciju i poveo 24:29 u 15. minuti. Tad se Zadar sredio, pokupio je neke odbijene lopte pod svojim obručem, a u napadu uspio povezati sedam uzastopnih poena i povesti 31:29. Ipak, u zadnjim minutama prvoga poluvremena bolje se snašao Partizan, čiji su igrači bili koncentriraniji i ostvarili prednost od dva poena.

U početku drugoga poluvremena Kaštropil je sa šest poena dobro odradio napadački dio, no Partizan je održavao malu prednost. U igri gostiju u prvom dijelu treće četvrtine Gordić je bio značajan igrač jer je radio veliki pritisak na Allenu, a uz to je pogodio tricu za 47:50. Problemi s dekoncentracijom Zadrane su stajali u nekoliko navrata olako primljenim poenima, a u 27. minuti ukazao se Vrbanc i tricom smanjio na 50:52. Uzvratio je Bogdanović, na drugoj strani i Krasić tricom, a Gordić je poenima zaključio treću četvrtinu.

U zadnjoj četvtrini prošle su gotovo tri minute bez poena, Delaš je prvi poentirao iz dvaju slobodnih bacanja za 58:59, a onda Vrbanc u kontri pogodio za 60:59. Publika je poletjela glavama pod krov dvorane... Vrbančeva trica koja nije prošla, Bogdanović je dirao u silaznoj putanji, opet je digla publiku na noge, ali je Gordon anulirao na 63:63.

Partizan je mirniji u napadu, Bogdanović lako ubacio tricu za 63:68, a do kraja je ostalo 3 minute i 45 sekundi. Na objema se stranama griješi, pucaju živci. Travis je pogodio jedno slobodno bacanje od dva, a Bertans opet lako ubacio tricu, a nakon Delaševa dva poena bilo je 70:73 i na semaforu 2 minute i 13 sekundi do kraja. Prodorom u reket Krasić je zabio dva, zaradio slobodno bacanje i - promašio. Partizanu u napadu dosuđeni koraci, a na drugoj strani Krasić je izbacio loptu u aut. Bertans se našao na slobodnim bacanjima i pogodio oba za 72:75.

Ramljak je smanjio na 74:75, koraci dosuđeni Lučiću i Zadar je imao napad 37 sekunda prije kraja. Loša je bila ideja da se Krasiću da bitna lopta, napravio je korake i lopta Partizanu, ali je Zadar osvojio (Ramljak) i Ante Delaš pogodio tricu za 77:75 četiri sekunde prije kraja. Ludnica! Je li i kraj!? Partizanov napad na Bertansa i - trica!!! 77:78 i osam stotinki do kraja.

Zašto nitko nije napravio prekršaj? Zato jer je Bertans izronio niotkud...Minuta odmora za Zadar, ali što je tu moguće napraviti? Luđačko dodavanje Travisu, poeni ispod obruča i još dodatno slobodno bacanje, ali kraj je, vrijeme 0, 0. No, Travis ubacuje i slavlje je moglo početi. Kakvo slavlje!!!!!

Ante Nazor, trener Zadra:

- Čestitam igračima, publici zahvaljujem i onima koji su nas prepoznali, a još više onima koji nisu jer su nas silno motivirali. Prvo je poluvrijeme bilo s dosta pogrešaka, a mi u problemima zbog njihova izraženog napadačkog skoka. Kad smo to riješili, a cijelo smo vrijeme vjerovali u sebe, borbenošću smo došli do prilike za pobjedu. Zadnji je napad točno dogovoren onako kako su ga igrači izveli i - to je to. Još jednom, hvala svima, a na utakmici sam vidio mnogi ljudi iz cijele Dalmacije gdje je sad Zadar uzeo primat, a dopustit ćete, Dalmacija je ipak kolijevka košarke u Hrvatskoj.

Velimir Gašić, pomoćni trener Partizana:

- Ovako dramatičnu utakmicu možemo vidjeti samo na košarci. Mi smo veći dio igrali dobro, ali kad smo morali osigurati veću razliku, imali smo neke pogreške koje su proizašle iz pada koncentracije. Naročito se to vidjelo u zadnjem napadu Zadra gdje nismo reagirali kako treba. Rekao bih da je Zadar dobar, da ima perspektivu i čestitam mu na pobjedi.

ZADAR - PARTIZAN 80-78

ZADAR - Dvorana Krešimira Ćosića. Gledatelja: 7 500. Suci: Pukl, Boltauzer i Jeršan (svi Slovenija)

Zadar: Allen 2, Ivanov 3, Travis 10, Kaštropil 13, Delaš 12, Ramljak 8, Brkić 5, Krasić 14, Batur, Vrbanc 10, Prostran 3, Burgason

Partizan: Milutinov, Westerman, Gordić 9, Lučić 15, Milosavljević 7, Bogdanović 11, Gagić 11, Musli 4, Čekovsky, Čakarević, Gordon 10, Bertans 8

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 04:57