PLJUŠTE OPTUŽBE U SPLITU

'KERUM NAM JE IZBIO 400 TISUĆA KUNA OD KONCERTA THOMPSONA' Brbić ljut na gradonačelnika

Grad organizira koncert Marka Perkovića Thompsona na Poljudu, to je Kerumova zamisao pa i inicijativa da se Thompsonu dade stadion na korištenje za 100.000 kuna
 Mario Todorić / CROPIX

Kompliciran je odnos Hajduka i Keruma. Klub je u većinskom vlasništvu Grada, Željko Kerum je gradonačelnik, ali Hajdukovo čelništvo razišlo se s Kerumom još kad je Gradsko vijeće trebalo potvrditi Brbića za predsjednika kluba. U tom nekom neprirodnom odnosu ipak moraju funkcionirati jer bi im interes Hajduka trebao biti na prvom mjestu.

Sad Grad organizira koncert Marka Perkovića Thompsona na Poljudu, to je Kerumova zamisao pa i inicijativa da se Thompsonu dade stadion na korištenje za 100.000 kuna.

Brbić kaže da je tim potezom Hajduku uskraćena višestruka zarada jer je klub pregovarao sa organizatorima koncerta tražeći komercijalnu cijenu koja je njima bila previsoka.

- Bilo je govora o četiri do pet puta većoj cijeni - kaže Brbić.

- Grad ima pravo na ovakvu odluku. To je sve legalno ali mislim da je ipak trebalo malo više solidarnosti prema Hajduku kojem je potrebna svaka kuna. Koncert se trebao organizirati po komercijalnim uvjetima, ne da se stadion daje na korištenje, da ne kažem besplatno.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. svibanj 2024 20:16