LANA BARIĆ

Domaća glumica: ‘Ovo je grozno, u zadnja dva tjedna čula sam neke glasine o Mataniću...‘

Lana Barić u svojoj je karijeri imala prilike surađivati s redateljem Daliborom Matanićem

Dalibor Matanić i Lana Barić

 Cropix/

- Isprika djeluje više kao menadžment krize i pitanje je bi li se ista dogodila da je sve ostalo pod tepihom - kaže glumica Lana Barić koja je u svojoj karijeri imala prilike surađivati s redateljem Daliborom Matanićem.

- Moja su iskustva s njim bila profesionalna i nikad nisam imala neugodnosti, ali što to uopće znači u ovom trenutku? Naravno da mi je grozno ovo što se događa, a unazad dva tjedna čula sam glasine da je prijavljen za seksulano uznemiravanje. Nadam se da će se državne službe ozbiljno pozabaviti slučajem. Odurno mi je da su te mlade žene to prolazile i nezamislivo mi je kako se osjećaju, a još mi je groznije njegovo licemjerje po pitanju svega toga. Droga i alkohol ne mogu abolirati nikoga i izražavam skepsu, čitajući njegov status na društvenim mrežama, da se zaista radi o preuzimanju odgovornosti s obzirom da je pisan u trenutku kada je voda došla do grla, pred sam izlazak članka u novinama. U svakom slučaju, nadam se brzom djelovanju nadležnih institucija - kaže Lana Barić.

image

Lana Barić

Marko Todorov/Cropix

Podsjetimo, nakon što je javnost iznenadio skandal s domaćim redateljem Daliborom Matanićem, za kojeg se tvrdi da je seksualno uznemiravao kolegice, uslijedile su brojne reakcije javnosti. Matanić je na kraju na Facebooku priznao da je seksualno uznemiravao kolegice te se ispričao zbog neprimjerenih postupaka i otkrio da se samostalno prijavio u ustanovu za liječenje. Zbog uznemiravanja žena izgubio je sve poslove, a kasnije je Facebook profil izbrisao, dok je Instagram zaključao.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. travanj 2024 21:16