TI, SAMO TI

Duško Lokin predstavio album koji mu puno znači: Posveta je pokojnoj supruzi, a zbog pjesme se i rasplakao na HRT-u

U braku su bili gotovo 60 godina, a pjesmu je napisao njegov prijatelj Ljubo Šeperić

Duško Lokin
 

 Damir Krajac/Cropix

Pjevač Duško Lokin održao je promociju novog albuma ‘Ti, samo ti.‘ Riječ je o albumu na kojoj se nalazi i istoimena pjesma posvećena njegovoj preminuloj supruzi Anuški, koja je u studenom prošle godine izgubila bitku s koronavirusom.

image

Duško Lokin

Damir Krajac/Cropix
image

Duško Lokin

Damir Krajac/Cropix

- Najgore su večeri. To je doba dana kada smo Anuška i ja bili doma, kada bismo nakon lagane večere pričali, znali pogledati nešto na televiziji, prokomentirati to... Premda je ona zauvijek otišla prije pola godine ja i sada, pogotovo navečer, samog sebe znam uhvatiti kako joj nešto govorim. Onda shvatim da je više nema, da mi neće odgovoriti. Pa krenu suze. Teško je to, boli me i kad samo pričam o tome. Pa sam onda samom sebi zadao u zadatak da na spavanje odlazim već oko devet, devet i pol sati navečer. Tako ‘ubijem‘ puste večeri bez nje. Kako rano liježem, sada se po novom budim stoga već u pet sati ujutro, a onda opet pomislim na nju, jer nje i dalje nema - opisao je nedavno Duško Lokin (80).

image

Promocija novog albuma ‘Ti samo ti‘

Damir Krajac/Cropix

U braku su bili gotovo 60 godina, a pjesmu je napisao njegov prijatelj Ljubo Šeperić. Tijekom jednog gostovanja u HTV-ovoj emisiji ‘Dobro jutro, Hrvatska‘, do suza ga je dirnulo pitanje o pjesmi posvećenoj njegovoj preminuloj supruzi.

Uvijek je isticao kako njegov uspjeh ne bi bio moguć da uz njega od njegove sedamnaeste godine nije bila Anuška, koju je upoznao u zadarskom parku ‘Vladimir Nazor‘, u vrijeme kada se ona školovala za učiteljicu, a on pohađao Pomorsku školu.

image

Duško Lokin

Damir Krajac/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 16:37