SLUŽBENA RANG LISTA

Gibonni hrvatski rekorder po broju prodanih ulaznica, Merlin regionalni, nadmašio Aleksandru Prijović

Godina 2023. pokazala se najjačom godinom u povijesti po broju održanih koncerata i priredbi

Zlatan Stipišić Gibonni

 Damir Skomrlj/Cropix

Domaći glazbenik s najviše prodanih ulaznica u 2023. godini je Zlatan Stipišić Gibonni, pokazali su podaci službe ZAMP Hrvatskog društva skladatelja, objavljeni uz nagradu Cesarica. Služba tim povodom, drugu godinu zaredom, objavljuje hrvatske, regionalne i inozemne glazbenike te festivale s najviše prodanih ulaznica u Hrvatskoj za prethodnu godinu.

Godina 2023. je donijela nove vrhunce glazbenog poslovanja „uživo“, pokazavši se najjačom godinom u povijesti po broju održanih koncerata i priredbi! Na ovim top-ljestvicama ima i iznenađenja, ali da je na vrhu domaćih koncertnih bestsellera u 2023. godini Gibonni – nije iznenađenje. Na krilima dvije rasprodane zagrebačke Arene, ali i koncerata u varaždinskoj i zadarskoj dvorani te ostalim nastupima, splitski je kantautor nakon više od trideset godina od objave albuma prvijenca pokazao da je neprikosnovena koncertna zvijezda u Hrvatskoj. Njemu je zato uručeno priznanje Cesarica Koncertni Bestseller 2023. na dodjeli nagrada za hit godine Cesarica.

Na drugom mjestu domaćih glazbenika nalazi se Gibonnijeva sugrađanka Doris Dragović, a uspjeh splitsko-mediteranskog popa na trećem mjestu zaključuje grupa Dalmatino. Na četvrtom mjestu po broju prodanih ulaznica nalazi se Prljavo kazalište, a na petom mjestu su Goran Bare & Majke, čija je uspješna godina kulminirala prosinačkim koncertom u zagrebačkoj Areni.

Merlin gospodar regije

Posebno je zanimljiv rezultat prodaje ulaznice za koncerte regionalnih glazbenika: na prvo je mjest suvereno zasjeo već desetljećima omiljeni bosansko-hercegovački kantautor Dino Merlin, iza sebe ostavio je Aleksandru Prijović, koja je s 5 zagrebačkih Arena na kraju ipak na drugom mjestu, zatim Zdravka Čolića, Acu Pejovića i još40-ak regionalnih imena koji su lani održali koncerte dilem Hrvatske.

Listu najprodavanijih inozemnih zvijezda predvodi neuništivi Robbie Williams s dva rasprodana koncerta u pulskoj Areni iz lipnja 2023. godine.

image

Dino Merlin

Lucija Ocko/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 06:10