SUDSKA TRAKAVICA

Glumac iz ‘Larinog izbora‘ osuđen zbog prijetnji bivšoj djevojci: Evo kako se TV par godinama borio na sudu

Na početku, protiv Perišina je podignuta optužnica u svibnju 2016. godine za kazneno djelo prijetnje

Frane Perišin i Marta Žegura

 Cropix/ Arhiva Hanza Medije/

U javnoj svađi koja traje već godinama, glumac Frane Perišin proglašen je krivim za kazneno djelo prijetnje, a dužan je i nadoknaditi i sudske troškove bivšoj djevojci Marti Žeguri i još troje ljudi.

Podsjetimo, protiv Perišina je podignuta optužnica u svibnju 2016. godine za kazneno djelo prijetnje, nametljivo ponašanje i nedozvoljene uporabe osobnih podataka, no tužitelj je odustao od kaznenog progona za nametljivo ponašanje. Također, i Općinsko kazneni sud u Zagrebu je odustao od kaznenog progona za nametljivo ponašanje jer su smatrali da se radi o kaznenom djelu sramoćenja.

Pri početku ove "sudske trakavice", presudom od prosinca 2017. godine, Frane je proglašen krivim za kazneno djelo prijetnje i osuđen je na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od jedne godine. U studenom 2018. su Marta Žegura i još troje ljudi zatražili naknadnu troškova u iznosu od 14.687,50 kuna.

- Na ime zastupanja oštećenih polovinu iznosa u visini od 2.968,75 kuna/394,02 eura ima platiti okrivljeni Frane Perišin i to u roku od 15 (petnaest) dana po pravomoćnosti ovog rješenja na račun punomoćnika naveden u izreci ovog rješenja, a drugu polovinu ovog iznosa odnosno daljnjih 2.968,75 kuna/394,02 eura ima se isplatiti na račun punomoćnika odvjetnika Ivana Jelavića iz proračunskih sredstava po pravomoćnosti ovog rješenja također na račun punomoćnika oštećenika naveden u izreci ovog rješenja - stoji u presudi. Izrečena mu je uvjetna osuda kojom je određeno da neće ići u zatvor ako u roku od tri godine nakon što je presuda pravomoćna ne počini novo kazneno djelo. Određeno je i da je okrivljeni dužan nadoknaditi troškove oštećenih.

Inače, dok je Perišin poznat javnosti po glumi u seriji ‘Larin Izbor‘, Marta Žegura je najpoznatija po vođenju Red Carpeta Nove TV 2006. i moglo bi se reći da je bila jedna od najatraktivnijih djevojaka s početka milenija. Danas se Marta povukla s javne scene, a poznato je i da već dulje vrijeme radi kao kostimografkinja u Zagrebačkom kazalištu mladih.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. ožujak 2024 13:29