ONA SAMO PJEVA

Lana o kritikama zbog reklame od 200.000 kuna: 'To je pozitivna stvar, hejtera će uvijek biti'

 Screenshot

Nakon što je Hrvatski zavod za zapošljavanje tijekom vikenda u javnost pustio reklamu čija je glavna akterica Lana Jurčević, na cijelu ovu ideju pojavili su se brojni negativni komentari.

Iako su iz HZZO-a izjavili da su se na ovakvu medijsku kampanju odlučili kako bi informacije o mjerama aktivnog zapošljavanja mladih, nezaposlenih ljudi što lakše došle na njih, društvene mreže prepune su negodovanja.

Na cijelu ovu situaciju koju je izazvala pojavljivanjem u spomenutom spotu, Lana se i sama osvrnula na Facebooku. Prenosimo njezin status u cijelosti.

- Žao mi je što se jedna pozitivna priča u dijelu medija predstavlja na ružan i neprimjeren način. I kampanja i TV spot, pa i moj angažman imao je samo jedan i to pozitivan cilj. To je zapošljavanje nezaposlenih mladih ljudi. Znam da će anonimnih hejtera na internetu uvijek biti što god da se pozitivno radilo, ali me iznenađuje to što pojedini mediji prenose samo njihove reakcije kao relevantne. Upravo oni pokazuju da postoji doza neinformiranosti o svim mogućnostima koje programi za zapošljavanje imaju i da je ovakva kampanja potrebna.

I sama se često nađem u borbi s birokracijom i sigurna sam da su mnogi nezaposleni s pravom ogorčeni na šumu papirologije kroz koju često prolaze. Ali baš zato mislim da ova komunikacija ima smisla. Da bolje informira nezaposlene mlade ljude. Da se jave u zavod. Da saznaju kako se mogu iskoristiti sredstva koja im zavod dijeli za dodatno obrazovanje, prekvalifikacije, stjecanje radnog iskustva ili pokretanje vlastitog posla. I još nešto što mislim da je jako važno: vjerujem da će zbog ove kampanje i HZZ moći bolje razumjeti glas nezaposlenih kojima su ti programi potrebni. Ja sam samo pjevačica koja piše i pjeva svoje pjesme i želi nekome sivi dan pretvoriti u malo vedriji. Ja nisam ministar, ni vlada, niti političar niti to želim biti. Ja sam na istoj strani kao i vi. Zato sve one koje žele upravljati svojim životom, a ne samo pljuvati po svemu još jednom pozivam da podrže ovu akciju i da se priključe ovoj pozitivnoj priči - napisala je Lana.

Prema neslužbenim informacijama, cijena kompletne izrade spota iznosi 183.000,00 kuna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. svibanj 2024 13:57