JUTARNJI U ŠVEDSKOJ

Lasagnin bubnjar slavi rođendan, ali ima jedan problem, a evo što kaže punac: ‘Moj zet je pristojan čovjek...‘

Slavljenik Matija Klaj unatoč probama još nije vidio scenu, a budući punac i punica podržavaju našeg predstavnika

Baby Lasagna i njegov tim na Tirkiznom tepihu

 Livio Andrijic/Cropix

Matija Klaj, bubnjar Baby Lasagne, odnosno Marka Purišića, i najmlađi sudionik ovogodišnjeg Eurosonga, u Malmöu je danas proslavio svoj devetnaesti rođendan.

- Na dan rođendana nema fešte jer smo zapravo do dugo u noć slavili dan ranije, u društvu hrvatskih iseljenika koji već godinama žive u Švedskoj - kaže riječki maturant kojeg smo pitali koja mu je rođendanska želja.

image

Matija Klaj

Damir Skomrlj/Cropix

- Najveća želja je ista ona koju imamo svi mi: da sve prođe onako kako smo zamislili i da razvalimo na Eurosongu - kaže Matija.

Matija inače nosi naočale koje prilikom izlaska na scenu Eurosonga mora skinuti jer u skladu sa scenskim imidžom lica članova benda Baby Lasagne prikrivaju heklane maske koje su dio kostima što ih je naše izvođače napravila Valentina Pliško. Zbog toga najmlađi sudionik ovogodišnjeg Eurosonga u šali kaže kako je on jedini izvođač koji unatoč mnogobrojnim probama scenu u potpunosti još nije ni vidio.

Matija je maturant Glazbene škole Ivana Matetića Ronjgova u Rijeci, a u tim Baby Lasagne došao je kao zamjena za Markova brata Martina jer on ima već dogovorenu turneju sa svojim bendom Mono.

image

Baby Lasagna i njegov tim na Tirkiznom tepihu

Livio Andrijic/Cropix

- Ponudu da s Markom sviram na Eurosongu prihvatio sam iste sekunde kada me je nazvao. To je prilika koja se pruža možda jednom u životu. Eurosong je svjetski spektakl, show visoke produkcije i velike gledanosti, nemaš tu što puno misliti - rekao je Matija ranije. Uz Baby Lasagnu u prvoj polufinalnoj večeri, osim bubnjara Matije, nastupit će plesači Luana Kličić i Sebastijan Žeželić te Mihael Žipovski.

Marku u Švedsku stiže i podrška. U Malmö danas dolaze punac i punica Baby Lasagne kako bi budućem zetu pružili dodatnu podršku. Uz njih u Švedsku dolazi i Petra, mlađa sestra Elizabete Ružić, Markove djevojke koja je režirala video spot za ‘Rim Tim Tagi Dim‘.

image

Baby Lasagna i njegov tim na Tirkiznom tepihu.

Livio Andrijic/Cropix
image

Elizabeta Ružić i Baby Lasagna

Goran Mehkek/Cropix

Elizabeta je u Malmö doputovala prije tjedan dana, skupa s Baby Lasagnom, a uz hrvatsku delegaciju predvođenu Tomislavom Stenglom upravo je ona najveća podrška našem eurovizijskom predstavniku. Što se Elizabetinog tate Josipa Pine Ružića tiče, on za Baby Lasagnu ima samo lijepe riječi.

- On je izuzetno drag i pristojan mladi čovjek - ističe Josip koji je kćeri i budućem zetu pomogao oko snimanja spota.

image

Baby Lasagna s novinarkom Klarom Rožman

Livio Andrijic/Cropix

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. svibanj 2024 16:15