KRALJ DOMAĆE ESTRADE

Legendarni Mišo Kovač slavi 75. rođendan: Prisjetili smo se nekih njegovih najvećih hitova

 CROPIX

Mišo Kovač, pjevač je s najviše prodanih ploča u Hrvatskoj tijekom svoje gotovo 50 godina duge karijere, danas slavi 75. rođendan. Mišo je nekoliko puta proglašen pjevačem godine, 1989. godine proglašen je i osobom godine, a među brojnim nagradama koje je dobio je i ona za životno djelo. U svojoj kolekciji ima i zlatne i srebrne i dijamantne ploče. Publika ga obožava zbog njegove karizme, ali i svaka njegova izjava u javnosti s nestrpljenjem se očekuje. Uvijek je rado komentirao svoje kolege.

- Severina je još '91 radila na svojoj karijeri. Ona je apsolutna zvijezda na području Balkana i zna napraviti scenu kao Amerikanka. Ne radi ona Belons, ili kako se zove, ništa bolje od nje. Severina je prva osoba hrvatske estrade - izjavio je Mišo jednom prilikom.

Od hrvatskih glazbenika prema njemu su talentirani jedino Cetinski, Karan i Dragojević, dok smatra da Grdović, Zečić i on jedini predstavljaju zabavnu glazbu.

Ove godine u siječnju Mišo je svoju najvjerniju publiku nakon šest dugih godina ponovno okupio i razveselio u zagrebačkoj Areni gdje ga je došao poslušati njih 11 tisuća obožavatelja.

Povodom njegovog rođendana, prisjetili smo se nekih njegovih najvećih hitova.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 14:41