SUPERPOTJERA

Lovkinja ponovno ‘navalila na mlado meso‘, stavila naočale pa odmjerila sina bivšeg političara: ‘Vidim znanje i stas!‘

Uz dozu znanja, natjecatelji i lovci, često nas iznenade i svojim reakcijama

Morana Zibar

 Screenshot/hrt/

HRT-ova "Superpotjera" već je mjesecima jedan od najgledanijih emisija spomenute televizije, a uz dozu znanja natjecatelja i lovaca, često nas iznenade i svojim reakcijama.

Nakon "sukoba" lovca Krešimira Sučevića Međerala i lovkinje Morane Zibar u prvoj emitiranoj epizodi te njenog komentara i spominjanja "mladog mesa" kojeg su mnogi nazvali "seksističkim", spomenuta je lovkinja opet rekla nešto što možda i nije smjela.

image

Eugen Rožić

Screenshot/hrt/

Naime, natjecatelj Eugen Rožić, dobio je kompliment od Joška Lokasa pri izlasku pred lovce, odnosno, rečeno mu je da je "dobro izgleda". Nakon nekoliko točnih odgovora, Rožiću se obratila Morana.

- Morala sam staviti naočale, je, dobro izgledate, je i znanje i stas - rekla je Zibar Rožiću, koji je kvizašima poznat od ranije, točnije, iz jedne epizode hit emisije "Tko želi biti milijunaš?".

image

Morana Zibar

Screenshot/hrt/

Rožić, inače po struci fizičar i FER-ovac, sin je i bivšeg političara, HSLS-ovca, pa HSP-ovca i na koncu HSS-ovca, Miroslava Rožića.

Podsjetimo, lovkinju su zbog ranijeg komentara napali zbog seksizma i pokrenula se diskusija o tome kakva bi reakcija bila se radilo o muškom lovcu koji je takav komentar dao nekoj kandidatkinji.

Zibar je tada u kratko rekla kako je sve ispalo "nespretno" i da nije imala nikakvih seksističkih primisli ni omalovažavanja. - Komentar je interna spika, odnosno figurativni govor iz diskursa lovci-lovina. Kao kad npr. lav vidi novu mladu gazelu na pojilištu, rekla je Zibar.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 08:44