INFORMATIVNA AGENCIJA

Media servis slavi 21. rođendan: ‘Veselimo se izazovima pred nama, bit će puno posla‘

Media servis svoje je vijesti prvi puta emitirao 10. ožujka 2003. godine na 18 radijskih postaja

Media Servis slavi rođendan

 Instagram/media Servis/

Media servis, najdugovječnija radijska informativna agencija u Hrvatskoj danas obilježava 21 godinu profesionalnog izvještavanja, rada i djelovanja. Agencija je to koja je specijalizirana za proizvodnju različitog informativnog sadržaja u audio i video formatu, s naglaskom na vijesti, priloge, emisije i intervjue, s političkim, gospodarskim, kulturnim, kreativnim te sportskim temama i gostima.

Media servis svoje je vijesti prvi puta emitirao 10. ožujka 2003. godine na 18 radijskih postaja, a danas se ponose s gotovo tri puta većim brojem članica, s tjednim dosegom od čak 2 milijuna slušatelja, pod sloganom ‘Media servis – najbrža istina‘. Pred ovom informativnom redakcijom, sa sjedištem u Zagrebu, puno je izazova u nadolazećem razdoblju. Jedan od njih je i super izborna godina u Hrvatskoj i Europi, američki predsjednički izbori, te velika svjetska sportska događanja, a ne treba zanemariti ni brojne aktulane ratne sukobe koji su u tijeku.

„Bit će puno posla za nas novinare u informativnom programu, jako puno intervjua, izjava, sučeljavanja, svađa na različitom političkom spektru. Ono što je za naše slušatelje, pa i naše članice najvažnije, da dobiju točnu i provjerenu informaciju i da u šumi lažnih vijesti opravdamo dugogodišnja istraživanja o radiju – da mu ljudi najviše vjeruju. Mi ćemo se potruditi da tako i ostane“, rekla je urednica informativnog programa Andrea Marić.

„Profesionalnost, kolegijalnost i otvorenost novim idejama, odlika su naše redakcije, u kojoj svakodnevno radi 20 mladih, ali i iskusnih kreativaca koji stvaraju raznovrstan sadržaj za sve generacije, iz svih dijelova Hrvatske. Svaki dan potičemo jedni druge da budemo još bolji i drugačiji, na dobrobit naših članica i slušatelja. Tako ćemo nastaviti i u buduće, sa svim novitetima koje ćemo implementirati u svoj rad u skladu s najnovijim standardima iz sektora kreativnih industrija Europe“, poručila je direktorica i glavna urednica Media servisa Silvija Londero Šimleša.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 04:29