KOJE JE KAZALIŠTE PRLJAVIJE?

Nastavlja se polemika oko Prljavog kazališta: ‘Mi ionako ne ciljamo na publiku koju interesiraju Mladen i Jasenko‘

Houra: ‘U Mladenovo i moje ime dođe mi da se ispričam za cijelu situaciju jer nemam što drugo, sve je apsurdno‘
 Matija Djanjesic/Cropix/

Jasenko Houra napokon je reagirao na činjenicu da zbog svađe u bendu sada na domaćoj glazbenoj sceni postoje dva Prljava kazališta. Jedno, podsjetimo, uz Houru čini Mladen Bodalec, a drugo prvi pjevač Prljavog kazališta Davorin Bogović, Tihomir Fileš, Hourin kum koji je grupu davnih 70-tih godina skupa s Hourom osnovao u zagrebačkoj Dubravi, te Alen Kraljić Kralja, čuveni zagrebački glazbenik i bivši član benda Pips, Chips&Videoclips.

Ovo drugo Prljavo kazalište, kojeg njihov diskograf Croatia Records s ponosom naziva ‘prljavijim‘ Kazalištem, u rujnu objavljuje album ‘Underground‘ kojeg su najavili pjesmom ‘Svemirski tobogan‘. Par dana po objavi skladbe, uoči premijere video-spota koja će se zbiti u ponedjeljak, oglasio se i Houra.

- U Mladenovo i moje ime dođe mi da se ispričam za cijelu situaciju jer nemam što drugo. Ne znam što bi pametno na to sve zajedno mogao dodati jer je cijela stvar apsurdna. Mi ćemo vjerojatno imati još neke svoje epiloge, ali mi smo se rastali između sebe još osamdesetih godina - otkrio je Houra za IN magazin, dodavši kako Prljavom kazalištu ne namjerava zabraniti da sviraju njegove pjesme.

- Ne! Kako bi to čovjek napravio? Što bi bilo tko mislio o meni kada bi povukao takav potez koji bi se onda vjerojatno reflektirao i na druge ljude koji to sviraju? Ne pada mi na pamet nešto zabranjivati, bilo bi tužno i tragično kada bi ja sada ušao u takvu priču. Samo neka svi sve sviraju - poručuje Houra, koji je novim izjavama zapanjio Bogovića i Fileša.

- Lijepo je od njega da nam ne brani da sviramo, ali, iskreno, mi ga za dozvolu nismo ni pitali - odgovaraju iz Prljavog kazališta i ističu kako ni oni Houri i Bodalcu nikad nisu branili da sviraju.

- Ja sam samo kao vlasnik imena Prljavog kazališta tražio da Mladen i Jasenko svoje aktivnosti ne obavljaju pod imenom Prljavog kazališta - podsjeća Fileš, koji otkriva kako će njihov novi album ‘Undergorund‘ Croatia Records objaviti 22. rujna. Kako kaže, ne brine ga da bi se publika mogla naći u zabludi.

- Čim ljudi čuju kako zvučimo, bit će im sve jasno. Mi ionako ne ciljamo na publiku koju interesiraju Mladen i Jasenko. Umjesto toga mi glazbeno nastavljamo na rad Prljavog kazališta u periodu od prvog albuma do ‘Crno bijelog svijeta‘, samo, naravno, u modernim producentskim uvjetima. ‘Back to roots‘, rekli bi naši iz Dubrave - kaže Fileš.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 20:33