OTKRILA TAJNU USPJEHA

NIVES OTKRILA ŠPRAJCU ZAŠTO JE PRIHVATILA ULOGU U OSJEČKOM HNK-u 'Honorar postoji, ali nije mi namjera uzimati kruh iz njihovih usta...'

 Instagram

Uspješan je ovo prosinac za Nives Celzijus. Nedavno je iznenadila senzacionalnim gostovanjem u osječkom HNK i predstavi 'Vitez slavonske ravni', a onda je u izdanju Croatia Records izbacila novi singl 'Kukulele' za koji je sama napisala glazbu i tekst.

Obožavatelje je počastila i atraktivnim video spotom u kojem pokazuje svu svoju raskoš i obline, a pjesma ulazi u uho već na prvo slušanje. A kao šećer na kraju, promociju predstave i spota odradila je i tijekom gostovanja u 'RTL Direktu' kod Zorana Šprajca. Nives je tako objasnila zašto je odlučila glumiti u spomenutoj predstavi.

- Prvenstveno jer sam znala kakve će to rekcije izazvati, ali i jer ja obožavam te intelektualne i kulturne elitiste koji čine to da upravo ova jedna mala Nives Celzijus postane to što je jer bi bez njih vjerojatno bila bezopasna i beznačajna Nives - zaključila je pjevačica.

Šprajca je zanimalo je li im smetalo što su je zvali samo da im podigne tiražu.

- Ja to ne gledam tako već na način da je to jedna visoka kulturna ustanova, institucija od koje ne želimo uzimati novac pa sam se prilagodila nekim njihovim uvjetima. No honorar naravno postoji - objasnila je Nives.

Dodala je da je na ulogu pristala uglavnom zato jer je pjevačka te da ne bi ni pristala na neku ozbiljniju ulogu jer joj nije namjera uzmati kruh iz usta našim glumcima pošto su, kako je objasnila, honorari glazbenika, i ovako i onako veći. A Šprajca je zanimalo znači li to onda da zbog toga pjeva narodnjake.

- To nije narodnjak, to je zabavna glazba, tamburaška pjesma - rekla je Nives.

Objasnila je i što misli što je tajna njezinog uspjeha.

- Ne bih rekla da ja volim provocirati, jednostavno volim nove životne izazove. nekako sam se suvremenom ustalila u glazbenom svijetu. U startu je tu bilo puno ljudi koji su se bunili na moje pojavljivanje, u smislu što ću ja starleta među glazbenicima - ispričala je Nives i rekla kako su je sada, napokon već prihvatili.

Na putu do cilja nije joj bilo lako.

- Činjenica je da u Hrvatskoj ako želiš uspjeti moraš imati nekog iza sebe i neki protokol kako dospjeti do vrha. Nažalost, to sve krene kroz malo golišavih magazina, žute štampe, ali ako imaš jasan životni cilj, dođeš i do neke svoje pozicije - tvrdi Nives.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 00:49