KĆI BIVŠEG PREMIJERA

OBJAVILA FOTOGRAFIJE S LUKSUZNE JAHTE I DOŠLA U FOKUS JAVNOSTI Čime se danas bavi Petra Sanader

Dok tata Ivo Sanader čeka novo ročište na Županijskom sudu 6. rujna na ponovljenom suđenju za Fimi Mediju, kći Petra pobri­nula se za to da ovih dana svi pišu i pričaju o njihovoj obitelji. Puni su ih mediji i društvene mreže. Reakcije ne prestaju.

Doduše, sasvim je nejasno zašto je Petra, starija kći bivšeg premijera, odlučila na svom Instagram profilu objaviti obiteljsku fotografiju s ljetovanja na luksuznoj jahti, ali – jest. I tako u fokus stavila i sebe i obitelj. Gdje su, što rade, otkud im novac za ljetovanje na jahti, rugaju li se na taj način hrvatskoj javnosti?

korcula, 2005
ivo sanader sa suprugom i kcerkama (petra i ?)
foto globus
/desk/
Globus

New York

Oglasile su se i druge kćeri poznatih Hrvata. Ellu Dvornik podsjeća na Khloe Kardashian, Galu Svilan je dobro nasmijao hešteg “womaninbusi­ness” pod provokativnu fotografiju na Petrinom Instagramu...

Čini se da je od one samozatajne djevojke s početka tatinog mandata Petra odrasla u otvorenu mladu ženu. Uostalom, na svojoj službenoj stranici se glumica i scenaristica, model i glazbenica s njujorškom adresom tako i opisuje.

“Blagoslovljena sam jer radim ono što volim, te imam dovoljno hrabrosti slijediti svoje lude snove. Moj mentalitet je – nikad ne odustaj. Moja strast je slaviti ljudsku vrstu kroz umjetnost... Moji instinkti su me doveli do različitih polja samoizražavanja: glazbe: sviranja klavira i gitare, te pisanja pjesama; modelinga; modernog plesa i učenja o svijetu kroz duga putovanja, stalne edukacije i volonterski rad. Sretna sam dok god je komunikacija između mene i svijeta tako jednostavna”, napisala je Petra. A voli i pozirati, snimati selfieje, često i u opuštenom, seksepilnom izdanju...

Na svojoj službenoj web stranici ona piše i blog. U jednom je, među ostalim, napisala da ne gleda vijesti. Uzrujavaju je, pa ih u potpunosti izbjegava. Možda zbog brojnih vijesti u kojima je glavnu ulogu imao njezin otac.

Sporni stan

Inače, prije odlaska u Ameriku, Petra je studirala na Akademiji dramske umjetnosti gdje se zaljubila u kolegu Andreja Dojkića s kojim je kratko i živjela. Kraju te veze, šuškalo se, presudila je fatalna Jasmina Al Ghamel s kojom je glumac varao lijepu kćer bivšeg političara. No, pored ljubavnih problema, pažnju je svojedobno privukao i stan u kojem je boravila tijekom školovanja u Americi. O tome od čega živi navodno se 2011. godine morala očitovati i FBI-ju.

Priča je, podsjetimo, išla ovako: najam stana plaćala joj je američka tvrtka International Chemical Services Corporation koju je zastupao odvjetnički ured Yorama Ginacha. Ta tvrtka je unajmila stan od 70 kvadrata na Manhattanu, a Petra je rekla istražiteljima kako je najam plaćen preko treće osobe, što je bio slučaj i s manjim stanom na Manhattanu u koji je kasnije uselila.

Iako joj karijera glumice sporo napreduje, ona, čini se, ne odustaje. Pod umjetničkim imenom Petra Sandovar odigrala je svoju prvu ulogu u Hollywoodu. U filmu “The Land of the Astronauts” koji se prikazao na filmskom festivalu u Montrealu glumila je uz Davida Arquettea. On je utjelovio Jacka, nekada poznatog skladatelja koji se uspio othrvati alkoholu i postao vozač limuzine kojom uglavnom prevozi poznate osobe. No, njezinu ulogu nitko nije uspio tada otkriti jer njezinog imena nije bilo na popisu glumaca na IMBD-u.

Scenarij za film

A nakon duže pauze pohvalila se ovih dana novim filmskim projektom na svom Instagram profilu. Riječ je o niskobudžetnom filmu radnog naslova “Roused” koji je snimala u prosincu 2015. u New Yorku, a za koji potpisuje scenarij.

“Riječ je o projektu na kojem sam radila cijele protekle godine. Imala sam dovoljno inspiracije i napisala filmski scenarij. Poslala sam ga na čitanje prijateljima koji su me uvjerili da je to tekst koji treba realizirati. I vrlo sam ponos­na što sam u tome uspjela. Naučila sam puno o svemu u tom procesu stvaranja filma, od produkcije, traženja lokacija - posjetila sam sto hotela u New Yorku da bih našla onaj pravi u kojem smo snimali neke scene. Bilo je naporno ponekad, ali ispunujuće”, napisala je na svojoj službenoj stranici.

U SAD-u je dosad snimila šest filmova, uz spomenute još i “Plea­se Forward”, “Overwrought”, “Black Limousine” i “Murder is my Business”, a snimala je i modne editorijale. Jedan od njih, onaj najizazovniji, pred objektivom Antona Oparina na vrhu zgrade u Brooklynu.

Podsjetimo, Sanaderove kćeri su svojedobno odbile svjedočiti u aferi Fimi media, a Petra, koja je tada došla iz Amerike avionom, tražila je od suda pokrivanje putnih troškova. Iako su, kako se tada pisalo, njezini računi bili puni - oko 18 tisuća eura u PBZ-u, u RBA 11,5 tisuća eura, 1000 švicarskih franaka, 39 tisuća dolara i u ZABA-i 11.515 eura - imovina joj je bila blokirana.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. svibanj 2024 09:22